Yin Yoga Dordrecht

Yin Yoga is één van de meest gegeven yogavormen bij Yogapoint Dordrecht. In deze les worden de houdingen (asana’s) langer aangehouden dan in een gemiddelde yogales.

Elke houding wordt zo comfortabel mogelijk gemaakt via bolsters, blokken en eventueel andere hulpmiddelen. Op deze manier is het mogelijk om zoveel mogelijk te ontspannen in de positie, terwijl je tegelijkertijd bepaalde delen van het lichaam aan het werk zet. Dit is de optimale combinatie van inspanning en ontspanning en daarom is yin yoga ook zo populair bij Yogapoint Dordrecht.

Waarom kiezen voor Yogapoint Dordrecht?

Yogapoint Dordrecht biedt naast een uitgebreid lesrooster ook scherpe tarieven. Met je abonnement kun je deelnemen aan alle lessen in het lesrooster en in alle Yogapoint studio’s. Zo zijn er bijvoorbeeld ook studio’s in Utrecht, Den Bosch, Nijmegen, Woerden, Zuilen, Leidsche Rijn en Vleuten. Ook kun je met je abonnement deelnemen aan de online lessen. De abonnementen zijn flexibel. Heb je een les gemist dan kun je die les bijvoorbeeld nog inhalen in diezelfde maand. Naast de yin yoga worden er ook allerlei andere vormen gegeven bij Yogapoint Dordrecht. Bekijk het volledige lesrooster hier.

Voor wie is yin yoga geschikt?

Yin Yoga is een vorm van yoga die goed is voor beginners en gevorderden. Het is een fijne les voor beginners omdat het tempo van de les niet hoog is. Een houding wordt langer aangehouden en daardoor hoef je niet telkens instructies te volgen, waardoor je wat meer kunt ontspannen. Al is dit ontspannen niet altijd even makkelijk, zeker in het begin, dus geef je jezelf de tijd om dit te leren.

De houdingen zijn over het algemeen ook niet heel ingewikkeld en daardoor goed te volgen. Maar vergis je niet, deze les vraagt ook het nodige van het lichaam. Doordat je lang in een positie blijft, zijn de spieren ook lang aan het werk. Dit maakt het ook een goede vorm als aanvulling op andere yogastijlen, zoals vinyasa yoga of hatha yoga. Ook voor meer gevorderden biedt deze lesvorm veel voordelen, omdat je langer in een houding blijft en daardoor de effecten hiervan ook sneller worden gevoeld. Kortom, deze les is geschikt voor iedereen en we hopen je snel te zien in één van de lessen van Yogapoint Dordrecht.

Yoga Point Dordrecht

Raamstraat 32

info@yogapoint.nl

T. 030 – 2271617