Suzanne Timmermans

Suzanne Timmermans

Yin

Suzanne Timmermans is een ervaren yogadocente die gespecialiseerd is in Yin yoga. Met haar rustige en zorgzame benadering creëert Suzanne een veilige en ontspannen sfeer waarin je kunt genieten van de diepgaande voordelen van Yin yoga. Yin yoga helpt bij het vergroten van flexibiliteit, het herstellen van het bindweefsel en het creëren van een innerlijke balans. Kom naar de lessen van Suzanne Timmermans en ervaar de helende effecten van Yin yoga onder haar deskundige begeleiding.

Suzanne Timmermans

Yin yoga in Nijmegen

Wat ben je voor persoon en wat is jouw achtergrond en historie als yogabeoefenaar en yogadocent?

Ik ben Suzanne. Toen ik vijfentwintig jaar geleden voor het eerst in aanraking kwam met yoga, merkte ik hoe fijn ik het vond met deze vorm aandacht te geven aan mijn lichaam en geest. Ik beoefende daarnaast vipassana meditatie, en ik vond yoga daarop een mooie aanvulling. Gaandeweg nam ik steeds vaker deel aan yogaretraîtes en raakte ik meer en meer geïnspireerd om extra verdieping te vinden in mijn yogabeoefening. Daarom volgde ik een opleiding tot Vinyasa yogadocent bij YogaMoves. Na een aantal jaren met veel plezier Vinyasa yogalessen te hebben gegeven, werd ik nieuwsgierig naar Yin yoga, voor mij een mooie tegenhanger voor mijn yang activiteiten, zoals moderne dans, fietsen en natuurlijk Vinyasa yoga. Zodoende heb ik mij laten bijscholen tot Yin yogadocent bij YogaPoint, Pure Energy Yoga en Stillnessinyoga. Ik blijf mijzelf regelmatig bijscholen en ben gecertificeerd Yogadocent bij de Yoga Alliance.

Wat inspireert jou in het beoefenen en onderwijzen van yoga?

Yoga is voor mij aandacht voor mezelf, voor mezelf zorgen. Het heeft voor mij te maken met mindfulness, intern gewaarzijn van wat er is en hoe ik daarmee omga. Het maakt mij enthousiast dat ik in mijn eigen beoefening veranderingen en ontwikkelingen ervaar, zodat ik me blijf verwonderen.
Het geeft mij enorm veel plezier en voldoening om yogalessen te mogen geven, en ik hoop hiermee anderen te helpen ontdekken hoe veel yoga voor je kan doen.

Welke yogastijl onderwijs je en wat kunnen studenten verwachten van jouw lessen?

Mijn reguliere les bij YogaPoint is Yin Yoga. Mjjn lessen starten met een kort moment zitten in aandacht. Af en toe doe je aan het begin een korte bewegingsvorm uit de qi gong. Daarna volgen de yin houdingen, waar je een aantal minuten in zult blijven. Hierbij richt je op wat je fysiek ervaart, en op ontspanning in de houding. Ik betrek aspecten uit de mindfulness in de les. Soms neem ik uitgangspunten uit de Chinese geneeskunde mee, want hier is yin yoga mede op gebaseerd. Mijn les eindigt altijd met een geleide eindontspanning.

Ik begeleid de les op een heldere en nuchtere manier. Ik maak in de les veel gebruik van hulpmiddelen zoals kussens, blokken en dekens en geef bij houdingen vaak verschillende opties, zodat je de houding op een manier kunt doen die het beste bij jouw lichaam past.


★★★★★

“Door het diverse lesaanbod ben ik nog meer over verschillende yogastromen te weten gekomen. De docenten begeleiden de lessen op een persoonlijke manier met aandacht voor het individu en verschillende niveaus. Ik heb me vanaf het begin erg welkom gevoeld.”

– Linn B.

Blog & Nieuws

Early Bird tickets: 13 Oktober – Mini Yoga Retraite in Nijmegen

27 Augustus 2023 – Geniet van een avond met Yoga, ademwerk, meditatie, een vegetarisch Indiaas diner en een dansfeest met dj MERU.

Septemberkorting: tot 25% korting op Onbeperkt Yoga

1 September 2023 – Heel September bieden we onze memberships aan voor een zachte prijs. 

Ashtanga Mysore

Nieuw! Mysore (Yoga Morning School) Toegangskaart voor Yogapoint Members

31 Augustus 2023 – Krijg onbeperkt toegang tot de Mysore lessen van Yoga Morning School.

Meer blog & nieuws >

Onbeperkt Yoga voor 14 euro

Speciale aanbieding voor nieuwe leden

Ontdek onze yogalessen, de docenten en de studio en geniet onbeperkt van de voordelen van Yoga


  • Onbeperkt toegang tot alle yogalessen
  • Geldig voor twee weken na aankoop
  • Voor slechts 14 euro
  • Alleen voor nieuwe leden

*Het product loopt automatisch af, je zit dus nergens aan vast. Na afloop van je introductieperiode ontvang je een aantrekkelijk vervolg aanbod!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Yogapoint Nijmegen en ontvang tijdelijk een GRATIS yogales!

Ontvang als eerste updates over speciale aanbiedingen, nieuwe evenementen, workshops en andere community activiteiten.

* verplicht

Heb je verder nog vragen?

Bekijk onze FAQ of neem gerust contact met ons op.

We zijn hier om je te helpen en kijken ernaar uit om je binnenkort bij Yogapoint Nijmegen te zien. 

Yogapoint Nijmegen 
Van Welderenstraat 29
6511 LP Nijmegen

info@yogapoint.nl
+31 6 24343469
yogapoint.nl