Ontdek een groot aanbod aan Yogalessen

Ben je op zoek naar goede, maar betaalbare yogalessen? Kom dan naar Yogapoint! We bieden een groot aanbod aan Yoga en Pilates lessen in Den Bosch, Dordrecht, Nijmegen, Utrecht en Woerden. Ben je op zoek naar ontspanning en rust? Of wil je meer soepelheid en energie? Van Vinyasa, Hatha en Ashtanga tot Yin, Yoga Nidra en Zwangerschapsyoga, we bieden een groot aanbod met voor ieder wat wils! Alle lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Aerial Yoga - Yogalessen Yogapoint

Aerial Yoga

Aerial yoga is een dynamische vorm van yoga waarbij je een doek aan het plafond als hulpmiddel gebruikt. Alle yogahoudingen kun je ook met/bij/over/onder/in het doek doen. Het doek zorgt er enerzijds voor dat houdingen zachter en makkelijker worden en anderzijds daagt het je veel meer uit. Zweven, schommelen en vliegen vraagt niet alleen lichamelijk iets van je maar ook mentaal.

Ashtanga Yoga - Yogalessen Yogapoint

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga is een dynamische en krachtige yogastijl met een vaste serie houdingen. Deze lessen zijn geschikt voor beginners en voor diegenen die hun Ashtanga-practice willen verfijnen.

Ashtanga Mysore Yoga - Yogalessen Yogapoint

Ashtanga Mysore Yoga

Een dynamische en individuele benadering van de traditionele Ashtanga Yoga. Het is een practice waarbij je onder begeleiding van ervaren docenten in je eigen tempo door een vaste reeks asana’s (houdingen) beweegt. Geen ervaring nodig, alleen een open geest en de bereidheid om je voor langere tijd te verbinden.

Chakra Yoga - - Yogalessen Yogapoint

Chakra Yoga

Een les waarin je kennis maakt met de zeven chakra’s ‘Energie- en Bewustzijncentra’. Het bewust ervaren van lichaam, geest en adem staat centraal. Maar ook het opbouwen van kracht en concentratie, het waarnemen vanuit een vriendelijke open aandacht en het leren ontspannen in wat zich van binnen voordoet. Na deze reis voel je je ontspannen, uitgerust en vol energie. Je weet hoe je deze energiestroom in gang kunt houden en hoe in balans te blijven. Nieuwsgierig naar jouw innerlijk en chakra’s? Volg een les chakra yoga!

Essential Yoga technique

Een goede houding is essentieel om blessures te voorkomen en het meeste uit je yogabeoefening te halen. In de yogatechniek les verken je yogahoudingen op basis van de uitlijning van je lichaam in de ruimte. Hierbij gaat het niet over schoonheid of perfectie, maar over een grondig, diepgaand effect van de werking van yoga in zowel het lichaam als in de geest. 

Hatha Yoga - - Yogalessen Yogapoint

Hatha Yoga / Hatha Basics / Dynamic Hatha Yoga

Hatha Yoga is een klassieke yogastijl die zich richt op het in balans brengen van lichaam en geest door middel van houdingen (asana’s), ademhalingsoefeningen (pranayama) en meditatie. Versterk je lichaam, vergroot je flexibiliteit en creëer innerlijke rust met Hatha Yoga. Boek een Hatha les in:

Iyengar Yoga - - Yogalessen Yogapoint

Iyengar Yoga

 Iyengar yoga legt de nadruk op het nauwkeurig uitvoeren van houdingen met behulp van props, waardoor je de asana’s op een diepere manier kunt ervaren. 

Kundalini Yoga

Kundalini yoga is een krachtige vorm van yoga en omvat dynamische lichaamsoefeningen gecombineerd met verschillende ademhalingstechnieken, mudra’s, mantra’s en creatieve meditaties. Kundalini yoga draagt bij aan de bewustwording van je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid. NIET geschikt voor tijdens de zwangerschap.

Kinder Yoga

Kinder Yoga is niet alleen leuk en speels, het ook goed voor de persoonlijke ontwikkeling van het kind. Tijdens de kinderyoga lessen staat het kind centraal. Het is belangrijk om aan elk kind te laten zien dat zij of hij al heel en compleet is en alles er mag zijn zoals het is. Ook kan je kiezen voor priveles kinderyogales. De groepslessen zijn voor kinderen tussen de 5 en de 9 jaar oud. De prive lessen zijn voor alle leeftijden.

Pilates - Yogalessen Yogapoint

Pilates

Pilates is een oefenmethode ontwikkeld door Joseph Pilates om de algehele gezondheid te verbeteren. Het doel van Pilates is het lichaam beter bestand te maken tegen ziektes door de spieren te versterken, de flexibiliteit te vergroten en de concentratie te verbeteren. De Pilates oefeningen richten zich op het hele lichaam, waarbij vooral de core-spieren sterk worden getraind.

Power Yoga - Yogalessen Yogapoint

Power Yoga

Een actieve en krachtige yogales waarbij de verschillende houdingen elkaar in een niet vaste volgorde opvolgen. Deze yogales bevordert niet alleen de concentratie, flexibiliteit en ademhaling, maar zorgt ook voor meer kracht en conditie.

Pranayama - Yogalessen Yogapoint

Pranayama / Ademwerk / Breathwork

Pranayama is gericht op het beheersen van de ademhaling. Hierbij worden verschillende technieken gebruikt om het lichaam te zuiveren en de levensenergie te verhogen. 

Restorative Yoga - Yogalessen Yogapoint

Restorative Yoga

Restorative Yoga is een kalmerende en herstellende yogastijl die zich richt op diepe ontspanning en het loslaten van spanning in het lichaam. Met behulp van ondersteunende hulpmiddelen zoals kussens en dekens worden de houdingen comfortabel en langdurig aangehouden om het lichaam volledig te laten ontspannen.

Senioren Yoga

In deze les zijn de oefeningen en meditaties aangepast aan het ouder wordende lichaam. Maar je mag ook meedoen als je geen senior bent!

Slow flow - Yogalessen Yogapoint

Slow flow / Gentle flow / Easy flow

Een Slow Flow-les is licht en creatief, in een langzamer tempo en zachter dan de gemiddelde Vinyasa les. Houdingen worden over het algemeen langer vastgehouden en de overgangen tussen houdingen zijn iets langzamer. De zachtere aard van deze les is geweldig voor beginners, maar is ook heerlijk voor gevorderde studenten die zin hebben om te vertragen en dieper in hun beoefening te duiken.

Somatische Yoga / Embodied Movement

Bij somatische yoga beweeg je langzaam en bewust, om de hersenen opnieuw te leren de spieren zowel actief te laten zijn als te ontspannen en hierdoor functioneler te kunnen bewegen. Gedurende de oefeningen concentreer je op je innerlijke ervaring terwijl je interne bewustzijn vergroot. Het is een subtiele maar effectieve manier van werken met het lichaam. 

Vinyasa Yoga - Yogalessen Yogapoint

Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga is een dynamische en flowyogastijl waarbij de houdingen op een vloeiende manier met elkaar worden verbonden, gesynchroniseerd met de ademhaling. Deze actieve en energieke stijl helpt bij het opbouwen van kracht, het vergroten van flexibiliteit en het bevorderen van een gezonde ademhaling.

Yin Yoga - Yogalessen Yogapoint

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige en meditatieve yogastijl waarbij de houdingen langere tijd worden aangehouden, vaak tussen de 3 en 5 minuten. Dit stimuleert het bindweefsel, maakt het lichaam flexibeler en brengt diepe ontspanning teweeg. Geniet van de rustgevende en verkwikkende effecten van Yin Yoga.

Yin Yang Yoga - Yogalessen Yogapoint

Yin Yang Yoga / Energy Flow

De term Yin-Yang Yoga verwijst naar een oefening waarbij zowel Yin- als Yang-aspecten van yoga zijn opgenomen. Het samenbrengen van de voordelen van het passief uitvoeren van Yin-houdingen (op de grond) gedurende langere tijd om de flexibiliteit te vergroten en energiekanalen in het lichaam te openen, met meer actieve Yang-oefeningen zoals dynamische flow en/of krachtigere (staande) houdingen. Het beste van beide in één en dezelfde sessie!

Yoga Nidra - Yogalessen Yogapoint

Yoga Nidra

Yoga Nidra, ook wel bekend als de yogische slaap, is een diepe ontspanningstechniek waarbij je in een staat van bewuste slaap wordt gebracht. Tijdens de Yoga Nidra lessen word je begeleid door een docent om je lichaam en geest te ontspannen en om innerlijke rust en helderheid te ervaren. Deze les is ideaal voor het verminderen van stress en het bevorderen van een goede nachtrust.

Yoga & Ayurveda

Ayurveda is een holistisch gezondheidssysteem dat 5000 jaar geleden in India werd ontwikkeld. In de Yoga & Ayurveda lessen wordt de wijsheid vanuit beide systemen samengebracht om de doshas (vata, pitta en kapha) te balanceren. In het Sanskrit betekent het woord dosha letterlijk ‘datgene wat uit balans is geraakt’. 

Yoga & Ayurveda - Yogalessen Yogapoint

Yoga & Meditatie

In deze rustige les worden houdingen uit Hatha- en Yinyoga afgewisseld met yogafilosofie en verschillenden adem- en meditatietechnieken.

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is ondersteunend tijdens de zwangerschap en helpt je te ontspannen, gezond en krachtig in je lijf te zijn. Een moment voor jezelf en je baby. Yoga is lief voor je lijf zijn. Je zwangere lichaam levert een topprestatie tijdens je zwangerschap, bevalling en daarna je herstel. Extra aandacht en een moment voor jezelf is luxe die ik je graag zou gunnen.

Onbeperkt Yoga Membership Voordelen

✔ Onbeperkt toegang tot alle lessen van alle Yogapoint studios in Nederland
✔ Gratis toegang tot meer dan 1200 online lessen van Yogapoint Online
✔ 10% korting op geselecteerde Yogapoint workshops & trainingen

Verdiep je kennis met onze Yoga Workshop

Verdiep je kennis met onze Yoga Workshops

We bieden verschillende soorten yoga workshops aan, waaronder Yoga Filosofie, Sound Healing, Cacao Ceremonies, Kundalini Yoga en de Wim Hof Methode. 

Word gecertificeerd Yogadocent met onze Yoga Opleidingen

We bieden verschillende Yoga Opleidingen die voldoen aan de internationale standaarden en kwaliteitseisen van de Yoga Alliance.

Word gecertificeerd Yogadocent met onze Yoga Opleidingen

Yogalessen voor iedereen

Ben je op zoek naar goede, betaalbare yoga, meditatie of pilates lessen? Kom dan naar Yogapoint! Onze missie is om yoga toegankelijk maken voor iedereen.

Krijg toegang tot alle Yogapoint locaties

We bieden verschillende yogastudios in Den Bosch, Dordrecht, Nijmegen, Utrecht en Woerden. Met een Yogapoint membership heb je toegang tot alle Yogapoint locaties en Online Yoga!

Is Yoga helemaal nieuw voor jou?

Is Yoga helemaal nieuw voor jou?

Of je nou beginner bent of al meer gevorderd, bij Yogapoint ben je welkom, precies zoals je bent.

Wil je graag weten hoe je kunt beginnen met Yoga? We helpen je graag op weg!

Heb je verder nog vragen?

Bekijk onze FAQ of neem gerust contact met ons op. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

We zijn hier om je te helpen en kijken ernaar uit om je binnenkort bij Yogapoint te zien. 

info@yogapoint.nl
 T. 030 – 2271617
Gemiddeld antwoord binnen 24 uur (ma-vrij)