Iyengar Yoga in Nijmegen

Vind precisie en stabiliteit met Iyengar Yoga

Ontdek de transformerende kracht van Iyengar Yoga bij Yogapoint Nijmegen. Ben je op zoek naar een yogastijl die zich richt op precisie, stabiliteit en uitlijning in de houdingen? Kom dan naar Yogapoint Nijmegen voor Iyengar Yogalessen die je helpen om je lichaam in balans te brengen en je geest te kalmeren.

Blijf op de hoogte en ontvang een gratis yogales naar keuze

Schrijf je hier in en ontvang een gratis yogales naar keuze. Met onze nieuwsbrief ontvang je als eerste updates over speciale aanbiedingen, nieuwe evenementen, workshops en yoga inspiratie. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.

* verplicht

Wat is Iyengar Yoga?

Iyengar Yoga is een yogastijl die is vernoemd naar de befaamde yogi B.K.S. Iyengar. Deze stijl legt de nadruk op nauwkeurige uitlijning en houdingscorrectie door het gebruik van ondersteunende hulpmiddelen zoals blokken, riemen en dekens. Het doel is om het lichaam in een optimale uitlijning te brengen, zodat het vrij kan bewegen en de energie vrij kan stromen.

Iyengar Yoga staat bekend om zijn systematische aanpak en gedetailleerde instructies. Elke houding wordt zorgvuldig opgebouwd en aangepast aan de individuele behoeften en mogelijkheden van de beoefenaar. Met de nadruk op stabiliteit en precisie wordt gewerkt aan het versterken van de spieren, het vergroten van de flexibiliteit en het verbeteren van de lichaamshouding.

Wat zijn de voordelen van Iyengar?

Iyengar Yoga biedt talrijke voordelen die zowel je fysieke als mentale welzijn ten goede komen. Door regelmatige beoefening van Iyengar Yoga kun je de volgende voordelen ervaren:

  • Verbeterde lichaamshouding en uitlijning: Iyengar Yoga helpt je om je lichaam in een optimale uitlijning te brengen, waardoor de lichaamshouding verbetert en spanning in de gewrichten en spieren wordt verminderd.
  • Versterking van de spieren en vergroting van de flexibiliteit: Door de focus op stabiliteit en nauwkeurige uitlijning worden de spieren versterkt en de flexibiliteit vergroot.
  • Vermindering van fysieke klachten en blessures: Iyengar Yoga kan helpen bij het verminderen van chronische pijn, het voorkomen van blessures en het bevorderen van een snel herstel na verwondingen.
  • Verdieping van de ademhaling en kalmering van de geest: Iyengar Yoga moedigt bewuste ademhaling aan, waardoor de geest tot rust komt, stress wordt verminderd en innerlijke rust wordt bevorderd.
  • Ontwikkeling van concentratie en mindfulness: De precisie en aandacht voor details in Iyengar Yoga bevorderen concentratie, mindfulness en het vermogen om in het moment te zijn.

Iyengar Yoga bij Yogapoint Nijmegen

Wil je Iyengar Yoga ervaren? Bij Yogapoint Nijmegen bieden we inspirerende Iyengar Yogalessen aan die je uitnodigen om precisie en stabiliteit te vinden in je yogabeoefening. Onze lessen zijn geschikt voor alle niveaus, inclusief beginners. Kom naar Yogapoint Nijmegen en ontdek de diepgaande effecten van Iyengar Yoga op zowel lichaam als geest.

★★★★★

“Fijne betrokken docenten, flexibele lestijden en afwisselende lessen. Heerlijk om met Hatha of Yin tot ontspanning te komen na een drukke werkdag of met Ashtanga actief met je lijf bezig te zijn. Daarnaast ook de mogelijkheid tot workshops door gastdocenten voor verdere verdieping. Al met al een fijne plek om yoga te beoefenen.”

– Renee L.

Heb je verder nog vragen?

Bekijk onze FAQ of neem gerust contact met ons op.

We zijn hier om je te helpen en kijken ernaar uit om je binnenkort bij Yogapoint Nijmegen te zien. 

Yogapoint Nijmegen – Centrum
Van Welderenstraat 29
6511 LP Nijmegen

info@yogapoint.nl
+31 6 24343469
yogapoint.nl