Ontdek alle Yogapoint Opleidingen

Opzoek naar een professionele yoga opleiding? Yogapoint is toegewijd aan het bieden van hoogwaardig yoga onderwijs sinds 2012. We bieden verschillende 200-uur, 300-uur en 500-uur Yoga Opleidingen die voldoen aan de internationale standaarden en kwaliteitseisen van de Yoga Alliance. Daarnaast is het mogelijk om kortere vooropleidingen, vervolgopleidingen en bijscholingen te volgen.

100-uur Hatha Yoga Basis Docent Opleiding - Yogapoint Utrecht - Leidsche Rijn

100-uur Hatha Yoga Basis Opleiding

Yogapoint Utrecht – Leidsche Rijn
7 september 2024

Deze 100-uur Hatha Yoga Docentenopleiding start 2 keer per jaar bij Yoga Point Leidsche Rijn, in september en in januari. Na 12 lesdagen en het positief afsluiten van het theorie-examen vindt het praktijkexamen plaats. Je observeert een les, je assisteert een les en je geeft een keer een (hatha) yogales.

100-uur Yogafilosofie en -levensstijl (verdiepende opleiding voor yogadocenten)

Yogapoint Den Bosch

100-uur Yogafilosofie en -levensstijl (verdiepende module voor yogadocenten)

Yogapoint Den Bosch
Start 14 September 2024

Tijdens deze verdiepingsopleiding duiken we in de yogafilosofie. Deze module heet ‘Yama en Niyama’ omdat deze morele- of ethische principes de basis vormen waarop de yogafilosofie is gebouwd. We beginnen dus bij het …

300-uur Verdiepende Opleiding voor Yogadocenten (van 200 RYT naar 500 RYT) Yogapoint Den Bosch

300-uur Yogadocent Verdiepingsopleiding (van 200 naar 500 RYT)

Yogapoint Den Bosch
Start 14 september 2024

Het totale yogapad in theorie en praktijk bestaat uit 3 vervolg modules van 100 uur. Deze kun je combineren of los van elkaar volgen. De nadruk ligt op persoonlijke ontwikkeling en de verdiepende integratie hiervan in zowel de dagelijkse praktijk als in het lesgeven….

50-uur Zwangerschapsyoga Docentopleiding

Yogapoint Utrecht – Woerden
6 oktober 2024

Leer over specifieke lichamelijke en geestelijke aandachtspunten en veranderingen tijdens de zwangerschap, zodat je veilig houdingen en aanpassingen kunt geven tijdens een versterkende en ontspannende yogales. Tevens leer je adem- en ontspanningstechnieken en komt een partnerles aan bod.

100-uur yoga docent opleiding in Goa, India

India
Start januari 2025

Doe de 100-uur yoga docent opleiding in slechts 12 dagen in Goa India! Deze opleiding volgt dezelfde richtlijnen als de reguliere 100-uur opleiding, maar dan full-time in 12 dagen!

100-uur Asana & Chakra psychologie (verdiepende module voor yogadocenten)

Yogapoint Den Bosch
Start weer in februari 2025

In deze verdiepingsopleiding gaan we de eeuwenoude Tantrische traditie (waar Hatha yoga onder valt) in een holistische, niet-dogmatische en moderne context begrijpen en toepassen, in het dagelijks leven en in het lesgeven…

100-uur Yoga Nidra, Pranayama & Meditatie (verdiepende opleiding voor yogadocenten)

Yogapoint Den Bosch

100-uur Yoga Nidra, Pranayama & Meditatie (verdiepende module voor yogadocenten)

Yogapoint Den Bosch
Start weer in september 2025

Met de grondbeginselen van yoga en het uitvoeren van houdingen als basis, bewandelen we de volgende stappen van het achtvoudige yogapad. Pranayama, Pratyahara, Dharana, Dhyana en Samadhi. In deze opleiding word je ook gediplomeerd Yoga Nidra docent…

Yoga Alliance Erkende Yogaopleidingen

De 200-uur en 300-uur (500-uur totaal) opleidingen van Yogapoint is erkend door de Yoga Alliance. RYT is het internationale keurmerk voor yogaleraren. Dit betekent dat de opleiding voldoet aan de internationale standaarden en kwaliteitseisen van Yoga Alliance, een wereldwijd erkende non-profitorganisatie die zich richt op de bevordering van hoge kwaliteit in de yogawereld.

Na afloop van de 200-uur en 300-uur opleiding van Yogapoint ontvang je een certificaat. Hiermee kun je je registreren bij Yoga Alliance als RYT-200 of RYT-500 (geregistreerde yogaleraar). De 500 uur registratie kun je krijgen door eerst de 200-Hour Yoga Teacher Training af te ronden en daarna te vervolgen met de 300-Hour Yoga Teacher Training.

Yoga Alliance Erkende Yogaopleidingen

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een yoga docent opleiding volgen?

Het volgen van een yoga docent opleiding is waardevol omdat het je vaardigheden kan verdiepen en je kennis kan verbreden. Daarnaast kan het je helpen om een gecertificeerde yoga docent te worden, waardoor je anderen kunt begeleiden op hun yogapad.

Welke verschillende opleidingen zijn er beschikbaar?

Er zijn verschillende yoga docent opleidingen beschikbaar, variërend in duur en intensiteit. Je kunt kiezen uit opleidingen van 100 uur200 uur of zelfs 500 uur. Elke opleiding biedt een graduele opbouw van vaardigheden en kennis.

Is de yoga docent opleiding Yoga Alliance gecertificeerd?

Ja, de yoga docent opleiding vanaf 200 uur bij Yogapoint is Yoga Alliance gecertificeerd. Dit betekent dat de opleiding voldoet aan de internationale standaarden en kwaliteitseisen van Yoga Alliance. De 100 uur opleiding zul je eerst moeten aanvullen tot minimaal 200 uur om je te kunnen laten certificeren.

Welke yogastijlen worden behandeld tijdens de opleiding?

Tijdens de yoga docent opleiding bij Yogapoint krijg je de kans om verschillende yogastijlen te ontdekken en te leren. Je kunt vooraf ook voor een bepaalde specilialisatie kiezen zoals Hatha, Ashtanga Vinyasa of Yin.

Wat zijn de voordelen van het volgen van een yoga docent opleiding?

Naast het verdiepen van je yogabeoefening biedt een yoga docent opleiding nog veel meer voordelen. Je krijgt de kans om je persoonlijke groei te stimuleren, je communicatievaardigheden te ontwikkelen en een positieve impact te hebben op anderen.

Onbeperkt Yoga Membership Voordelen

✔ Onbeperkt toegang tot alle lessen van alle Yogapoint studios in Nederland
✔ Gratis toegang tot meer dan 1200 online lessen van Yogapoint Online
✔ 10% korting op geselecteerde Yogapoint workshops & trainingen

Yogalessen voor iedereen

Ben je op zoek naar goede, betaalbare yoga, meditatie of pilates lessen? Kom dan naar Yogapoint! Onze missie is om yoga toegankelijk maken voor iedereen.

Krijg toegang tot alle Yogapoint locaties

We bieden verschillende yogastudios in Den Bosch, Dordrecht, Nijmegen, Utrecht en Woerden. Met een Yogapoint membership heb je toegang tot alle Yogapoint locaties en Online Yoga!

Is Yoga helemaal nieuw voor jou?

Is Yoga helemaal nieuw voor jou?

Of je nou beginner bent of al meer gevorderd, bij Yogapoint ben je welkom, precies zoals je bent.

Wil je graag weten hoe je kunt beginnen met Yoga? We helpen je graag op weg!

Heb je verder nog vragen?

Bekijk onze FAQ of neem gerust contact met ons op. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

We zijn hier om je te helpen en kijken ernaar uit om je binnenkort bij Yogapoint te zien. 

info@yogapoint.nl
 T. 030 – 2271617
Gemiddeld antwoord binnen 24 uur (ma-vrij)