Restorative Yoga in Nijmegen

Vind ontspanning en herstel met Restorative Yoga

Ontdek de helende kracht van Restorative Yoga bij Yogapoint Nijmegen. Ben je op zoek naar een yogastijl die je lichaam verzacht, stress vermindert en innerlijke harmonie bevordert? Kom dan naar Yogapoint Nijmegen voor Restorative Yoga lessen die je helpen om tot rust te komen en weer in balans te zijn.Wat is Restorative Yoga?

Restorative Yoga is een yogastijl die zich richt op diepe ontspanning, herstel en het kalmeren van het zenuwstelsel. In Restorative Yoga worden zachte, ondersteunde houdingen (asana’s) langere tijd aangehouden, meestal met behulp van props zoals kussens, dekens en bolsters. Het doel is om het lichaam volledig te ondersteunen en spanning los te laten, waardoor het zenuwstelsel in een staat van diepe rust en ontspanning kan komen.

Deze yogastijl nodigt uit tot bewuste ademhaling en het cultiveren van een kalme geest. Het tempo van de les is langzaam en de nadruk ligt op het loslaten van fysieke en mentale spanning. Het is een zachte en toegankelijke yogastijl die geschikt is voor mensen van alle leeftijden en niveaus.

Wat zijn de voordelen van Restorative Yoga?

Restorative Yoga biedt talrijke voordelen die zowel je fysieke als mentale welzijn ten goede komen. Door regelmatige beoefening kun je de volgende voordelen ervaren:

  • Diepe ontspanning en stressvermindering: Het helpt om spanning in het lichaam los te laten en de geest te kalmeren, waardoor stressniveaus verminderen.
  • Herstel en vernieuwing: Door langere tijd in ondersteunde houdingen te blijven, krijgt het lichaam de gelegenheid om te herstellen en te revitaliseren.
  • Verbeterde flexibiliteit en mobiliteit: Ondanks de zachte aard van deze yogastijl, helpt het bij het verbeteren van de flexibiliteit en mobiliteit van het lichaam.
  • Versterking van het immuunsysteem: De diepe ontspanning en rust bevorderen het natuurlijke vermogen van het lichaam om te herstellen en het immuunsysteem te versterken.
  • Innerlijke balans en harmonie: Het ondersteunt het creëren van een diep gevoel van innerlijke balans en harmonie, zowel fysiek als mentaal.

Restorative Yoga bij Yogapoint Nijmegen

Wil je een Restorative Yoga les proberen? Bij Yogapoint Nijmegen bieden we ontspannende lessen aan die je uitnodigen om diepe rust en herstel te ervaren. Onze lessen zijn geschikt voor alle niveaus, inclusief beginners. Kom naar Yogapoint Nijmegen en ontdek de helende effecten op zowel lichaam als geest.

★★★★★

“Fijne betrokken docenten, flexibele lestijden en afwisselende lessen. Heerlijk om met Hatha of Yin tot ontspanning te komen na een drukke werkdag of met Ashtanga actief met je lijf bezig te zijn. Daarnaast ook de mogelijkheid tot workshops door gastdocenten voor verdere verdieping. Al met al een fijne plek om yoga te beoefenen.”

– Renee L.

Blog & Nieuws

Openingsactie wegens succes verlengd: 35% korting op Onbeperkt Yoga Membership

Om de opening van onze nieuwe studio Yogapoint de Vasim te vieren bieden we 35% korting op een Onbeperkt Yoga Membership! De actie is verlengd tot 15 mei.

Begin 2 weken Yoga tijdens de mei vakantie voor 14,-

Nog nooit bij Yogapoint geweest? Probeer nu tijdelijk 14 dagen voor 14 euro.

Frank

Workshop Breathwork & Yoga Nidra door Frank op 26 Mei

Stap de diepte in met intensieve ademhaling technieken, waaronder de invloedrijke Wim Hof-methode, voor een transformerende reis. Yogapoint Members krijgen 10% korting!

Binnenkort: Bryce Delbridge Weekendworkshop

Tijdens deze weekendworkshop duik je diep in het aanpassen van jouw yogabeoefening, het afstemmen van je houding en het verbeteren van je gezondheid. Dit legt de basis voor Asana waardoor je jezelf kunt ontwikkelen in de diepere aspecten van yoga.

Jill’s Yoga Verhaal: Just Breathe

Gisteren volgde ik een ademles bij Yogapoint. Dat klinkt wat vreemd natuurlijk, les krijgen in ademen. Als er iets is dat wij mensen níet hoeven te leren, is dat het. Ademen is zo’n beetje het enige dat we zelf kunnen, al vanaf de dag van onze geboorte. Tot je erover gaat nadenken…

Meer blog & nieuws >

Blijf op de hoogte en ontvang een gratis yogales naar keuze

Schrijf je hier in en ontvang een gratis yogales naar keuze. Met onze nieuwsbrief ontvang je als eerste updates over speciale aanbiedingen, nieuwe evenementen, workshops en yoga inspiratie. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.

* verplicht

Heb je verder nog vragen?

Bekijk onze FAQ of neem gerust contact met ons op.

We zijn hier om je te helpen en kijken ernaar uit om je binnenkort bij Yogapoint Nijmegen te zien. 

Yogapoint Nijmegen – Centrum
Van Welderenstraat 29
6511 LP Nijmegen

info@yogapoint.nl
+31 6 24343469
yogapoint.nl