Yin Yoga in Nijmegen

Ontdek de helende kracht van Yin Yoga

Ontdek de helende kracht van Yin Yoga bij Yogapoint Nijmegen. Ben je op zoek naar een yogastijl die je diep laat ontspannen, je flexibiliteit vergroot en innerlijke balans brengt? Kom dan naar Yogapoint Nijmegen voor Yin lessen die je helpen om tot rust te komen en weer in balans te komen.


Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is een rustige en meditatieve yogastijl die zich richt op het dieper strekken van bindweefsel en het stimuleren van de meridianen in het lichaam. In tegenstelling tot dynamische yogastijlen, worden de houdingen bij Yin langer vastgehouden, vaak tussen de 3-5 minuten. Deze houdingen richten zich op de diepste weefsels van het lichaam, zoals bindweefsel, ligamenten en de meridianen. Dit biedt de mogelijkheid om dieper te ontspannen, de flexibiliteit te vergroten en innerlijke balans te vinden.

Wat zijn de voordelen van Yin Yoga

Yin Yoga biedt talrijke voordelen die zowel je fysieke als mentale welzijn ten goede komen. Door regelmatig Yin te beoefenen, kun je de volgende voordelen ervaren:

  • Verbeterde flexibiliteit en mobiliteit: Yin Yoga werkt diep in op je bindweefsel, waardoor het geleidelijk wordt opgerekt en je flexibiliteit toeneemt. Dit zorgt voor meer bewegingsvrijheid in je gewrichten en vermindert stijfheid.
  • Kalmering van de geest en vermindering van stress en angst: De lang aangehouden houdingen in Yin Yoga stimuleren het parasympathische zenuwstelsel, wat leidt tot een gevoel van diepe ontspanning. Het helpt stress en angst te verminderen, brengt je geest tot rust en bevordert innerlijke vrede.
  • Bevordering van de energiestroom en harmonie in de organen: Yin Yoga richt zich op het stimuleren van de energiestroom door de meridianen, de energiebanen in je lichaam. Door het openen van deze kanalen, wordt de circulatie van levensenergie (chi) bevorderd, wat zorgt voor een gevoel van vitaliteit en evenwicht.
  • Ontspanning van fascia en diepere ontspanning van lichaam en geest: Fascia is het bindweefsel dat je spieren, botten en organen omhult. Yin Yoga helpt om fascia te ontspannen en los te laten, waardoor spanning en blokkades worden verminderd. Dit bevordert een diepere staat van ontspanning in zowel je lichaam als geest.
  • Verhoogde gewrichtsgezondheid en mobiliteit: Door langere tijd in houdingen te blijven, worden je gewrichten gestimuleerd en versterkt. Dit kan helpen bij het verminderen van gewrichtspijn, het vergroten van de stabiliteit en het verbeteren van de algehele mobiliteit.
Yin Yoga in Nijmegen

Yin Yoga bij Yogapoint Nijmegen

Wil je een Yin Yoga les proberen? Bij Yogapoint Nijmegen bieden we inspirerende Yin Yoga lessen die je uitnodigen om diep te ontspannen en innerlijke balans te vinden. Ontdek Yoga bij Yogapoint Nijmegen en ervaar de helende en versterkende effecten op zowel lichaam als geest. Onze lessen zijn geschikt voor alle niveaus, ook beginners.

★★★★★

“Fijne betrokken docenten, flexibele lestijden en afwisselende lessen. Heerlijk om met Hatha of Yin tot ontspanning te komen na een drukke werkdag of met Ashtanga actief met je lijf bezig te zijn. Daarnaast ook de mogelijkheid tot workshops door gastdocenten voor verdere verdieping. Al met al een fijne plek om yoga te beoefenen.”

– Renee L.

Blog & Nieuws

Openingsactie wegens succes verlengd: 35% korting op Onbeperkt Yoga Membership

Om de opening van onze nieuwe studio Yogapoint de Vasim te vieren bieden we 35% korting op een Onbeperkt Yoga Membership! De actie is verlengd tot 15 mei.

Begin 2 weken Yoga tijdens de mei vakantie voor 14,-

Nog nooit bij Yogapoint geweest? Probeer nu tijdelijk 14 dagen voor 14 euro.

Frank

Workshop Breathwork & Yoga Nidra door Frank op 26 Mei

Stap de diepte in met intensieve ademhaling technieken, waaronder de invloedrijke Wim Hof-methode, voor een transformerende reis. Yogapoint Members krijgen 10% korting!

Binnenkort: Bryce Delbridge Weekendworkshop

Tijdens deze weekendworkshop duik je diep in het aanpassen van jouw yogabeoefening, het afstemmen van je houding en het verbeteren van je gezondheid. Dit legt de basis voor Asana waardoor je jezelf kunt ontwikkelen in de diepere aspecten van yoga.

Jill’s Yoga Verhaal: Just Breathe

Gisteren volgde ik een ademles bij Yogapoint. Dat klinkt wat vreemd natuurlijk, les krijgen in ademen. Als er iets is dat wij mensen níet hoeven te leren, is dat het. Ademen is zo’n beetje het enige dat we zelf kunnen, al vanaf de dag van onze geboorte. Tot je erover gaat nadenken…

Meer blog & nieuws >

Blijf op de hoogte en ontvang een gratis yogales naar keuze

Schrijf je hier in en ontvang een gratis yogales naar keuze. Met onze nieuwsbrief ontvang je als eerste updates over speciale aanbiedingen, nieuwe evenementen, workshops en yoga inspiratie. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.

* verplicht

Heb je verder nog vragen?

Bekijk onze FAQ of neem gerust contact met ons op.

We zijn hier om je te helpen en kijken ernaar uit om je binnenkort bij Yogapoint Nijmegen te zien. 

Yogapoint Nijmegen – Centrum
Van Welderenstraat 29
6511 LP Nijmegen

info@yogapoint.nl
+31 6 24343469
yogapoint.nl