Yin Yoga in Nijmegen

Ontdek de helende kracht van Yin Yoga

Ontdek de helende kracht van Yin Yoga bij Yogapoint Nijmegen. Ben je op zoek naar een yogastijl die je diep laat ontspannen, je flexibiliteit vergroot en innerlijke balans brengt? Kom dan naar Yogapoint Nijmegen voor Yin lessen die je helpen om tot rust te komen en weer in balans te komen.


Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is een rustige en meditatieve yogastijl die zich richt op het dieper strekken van bindweefsel en het stimuleren van de meridianen in het lichaam. In tegenstelling tot dynamische yogastijlen, worden de houdingen bij Yin langer vastgehouden, vaak tussen de 3-5 minuten. Deze houdingen richten zich op de diepste weefsels van het lichaam, zoals bindweefsel, ligamenten en de meridianen. Dit biedt de mogelijkheid om dieper te ontspannen, de flexibiliteit te vergroten en innerlijke balans te vinden.

Wat zijn de voordelen van Yin Yoga

Yin Yoga biedt talrijke voordelen die zowel je fysieke als mentale welzijn ten goede komen. Door regelmatig Yin te beoefenen, kun je de volgende voordelen ervaren:

  • Verbeterde flexibiliteit en mobiliteit: Yin Yoga werkt diep in op je bindweefsel, waardoor het geleidelijk wordt opgerekt en je flexibiliteit toeneemt. Dit zorgt voor meer bewegingsvrijheid in je gewrichten en vermindert stijfheid.
  • Kalmering van de geest en vermindering van stress en angst: De lang aangehouden houdingen in Yin Yoga stimuleren het parasympathische zenuwstelsel, wat leidt tot een gevoel van diepe ontspanning. Het helpt stress en angst te verminderen, brengt je geest tot rust en bevordert innerlijke vrede.
  • Bevordering van de energiestroom en harmonie in de organen: Yin Yoga richt zich op het stimuleren van de energiestroom door de meridianen, de energiebanen in je lichaam. Door het openen van deze kanalen, wordt de circulatie van levensenergie (chi) bevorderd, wat zorgt voor een gevoel van vitaliteit en evenwicht.
  • Ontspanning van fascia en diepere ontspanning van lichaam en geest: Fascia is het bindweefsel dat je spieren, botten en organen omhult. Yin Yoga helpt om fascia te ontspannen en los te laten, waardoor spanning en blokkades worden verminderd. Dit bevordert een diepere staat van ontspanning in zowel je lichaam als geest.
  • Verhoogde gewrichtsgezondheid en mobiliteit: Door langere tijd in houdingen te blijven, worden je gewrichten gestimuleerd en versterkt. Dit kan helpen bij het verminderen van gewrichtspijn, het vergroten van de stabiliteit en het verbeteren van de algehele mobiliteit.
Yin Yoga in Nijmegen

Yin Yoga bij Yogapoint Nijmegen

Wil je een Yin Yoga les proberen? Bij Yogapoint Nijmegen bieden we inspirerende Yin Yoga lessen die je uitnodigen om diep te ontspannen en innerlijke balans te vinden. Ontdek Yoga bij Yogapoint Nijmegen en ervaar de helende en versterkende effecten op zowel lichaam als geest. Onze lessen zijn geschikt voor alle niveaus, ook beginners.

Onbeperkt Yoga voor 14 euro

Speciale aanbieding voor nieuwe leden

Meld je nu aan als nieuw lid en profiteer van onze exclusieve actie! Geniet van twee weken onbeperkt yoga voor slechts 14 euro. Dit is de perfecte kans om onze verschillende yogastijlen en yogadocenten uit te proberen en te ontdekken welke yogales het beste bij jou past.

★★★★★

“Fijne betrokken docenten, flexibele lestijden en afwisselende lessen. Heerlijk om met Hatha of Yin tot ontspanning te komen na een drukke werkdag of met Ashtanga actief met je lijf bezig te zijn. Daarnaast ook de mogelijkheid tot workshops door gastdocenten voor verdere verdieping. Al met al een fijne plek om yoga te beoefenen.”

– Renee L.

Blog & Nieuws

Early Bird tickets: 13 Oktober – Mini Yoga Retraite in Nijmegen

27 Augustus 2023 – Geniet van een avond met Yoga, ademwerk, meditatie, een vegetarisch Indiaas diner en een dansfeest met dj MERU.

Septemberkorting: tot 25% korting op Onbeperkt Yoga

1 September 2023 – Heel September bieden we onze memberships aan voor een zachte prijs. 

Ashtanga Mysore

Nieuw! Mysore (Yoga Morning School) Toegangskaart voor Yogapoint Members

31 Augustus 2023 – Krijg onbeperkt toegang tot de Mysore lessen van Yoga Morning School.

Meer blog & nieuws >

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Yogapoint Nijmegen en ontvang tijdelijk een GRATIS yogales!

Ontvang als eerste updates over speciale aanbiedingen, nieuwe evenementen, workshops en andere community activiteiten.

* verplicht

Heb je verder nog vragen?

Bekijk onze FAQ of neem gerust contact met ons op.

We zijn hier om je te helpen en kijken ernaar uit om je binnenkort bij Yogapoint Nijmegen te zien. 

Yogapoint Nijmegen 
Van Welderenstraat 29
6511 LP Nijmegen

info@yogapoint.nl
+31 6 24343469
yogapoint.nl