Yogalessen Den Bosch

Ontdek een groot aanbod aan Yogalessen in Den Bosch

Ben je op zoek naar goede, maar betaalbare yogalessen in Den Bosch? Kom dan naar Yogapoint! Van Vinyasa, Hatha en Ashtanga tot Yin, Yoga Nidra en Zwangerschapsyoga, we bieden een groot aanbod met voor ieder wat wils! Alle lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Ashtanga Yoga - Yogalessen Yogapoint

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga is een dynamische en krachtige yogastijl met een vaste serie houdingen. Deze lessen zijn geschikt voor beginners en voor diegenen die hun Ashtanga-practice willen verfijnen.

Essential Yoga technique

Een goede houding is essentieel om blessures te voorkomen en het meeste uit je yogabeoefening te halen. In de yogatechniek les verken je yogahoudingen op basis van de uitlijning van je lichaam in de ruimte. Hierbij gaat het niet over schoonheid of perfectie, maar over een grondig, diepgaand effect van de werking van yoga in zowel het lichaam als in de geest. 

Hatha Yoga -  - Yogalessen Yogapoint

Hatha Yoga / Hatha Basics / Dynamic Hatha Yoga

Hatha Yoga is een klassieke yogastijl die zich richt op het in balans brengen van lichaam en geest door middel van houdingen (asana’s), ademhalingsoefeningen (pranayama) en meditatie. Versterk je lichaam, vergroot je flexibiliteit en creëer innerlijke rust met Hatha Yoga. Boek een Hatha les in:

Power Yoga  - Yogalessen Yogapoint

Intensive Flow

Een actieve en krachtige yogales waarbij de verschillende houdingen elkaar in een niet vaste volgorde opvolgen. Deze yogales bevordert niet alleen de concentratie, flexibiliteit en ademhaling, maar zorgt ook voor meer kracht en conditie.

Pilates  - Yogalessen Yogapoint

Pilates

Pilates is een oefenmethode ontwikkeld door Joseph Pilates om de algehele gezondheid te verbeteren. Het doel van Pilates is het lichaam beter bestand te maken tegen ziektes door de spieren te versterken, de flexibiliteit te vergroten en de concentratie te verbeteren. De Pilates oefeningen richten zich op het hele lichaam, waarbij vooral de core-spieren sterk worden getraind.

Pranayama  - Yogalessen Yogapoint

Breathwork

Pranayama is gericht op het beheersen van de ademhaling. Hierbij worden verschillende technieken gebruikt om het lichaam te zuiveren en de levensenergie te verhogen. 

Restorative Yoga  - Yogalessen Yogapoint

Restorative Yoga

Restorative Yoga is een kalmerende en herstellende yogastijl die zich richt op diepe ontspanning en het loslaten van spanning in het lichaam. Met behulp van ondersteunende hulpmiddelen zoals kussens en dekens worden de houdingen comfortabel en langdurig aangehouden om het lichaam volledig te laten ontspannen.

Slow flow  - Yogalessen Yogapoint

Slow flow / Gentle flow

Een Slow Flow-les is licht en creatief, in een langzamer tempo en zachter dan de gemiddelde Vinyasa les. Houdingen worden over het algemeen langer vastgehouden en de overgangen tussen houdingen zijn iets langzamer. De zachtere aard van deze les is geweldig voor beginners, maar is ook heerlijk voor gevorderde studenten die zin hebben om te vertragen en dieper in hun beoefening te duiken.

Somatische Yoga / Embodied Movement

Bij somatische yoga beweeg je langzaam en bewust, om de hersenen opnieuw te leren de spieren zowel actief te laten zijn als te ontspannen en hierdoor functioneler te kunnen bewegen. Gedurende de oefeningen concentreer je op je innerlijke ervaring terwijl je interne bewustzijn vergroot. Het is een subtiele maar effectieve manier van werken met het lichaam. 

Vinyasa Yoga  - Yogalessen Yogapoint

Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga is een dynamische en flowyogastijl waarbij de houdingen op een vloeiende manier met elkaar worden verbonden, gesynchroniseerd met de ademhaling. Deze actieve en energieke stijl helpt bij het opbouwen van kracht, het vergroten van flexibiliteit en het bevorderen van een gezonde ademhaling.

Yin Yoga  - Yogalessen Yogapoint

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige en meditatieve yogastijl waarbij de houdingen langere tijd worden aangehouden, vaak tussen de 3 en 5 minuten. Dit stimuleert het bindweefsel, maakt het lichaam flexibeler en brengt diepe ontspanning teweeg. Geniet van de rustgevende en verkwikkende effecten van Yin Yoga.

Yin Yang Yoga  - Yogalessen Yogapoint

Yin Yang Yoga / Energy Flow

De term Yin-Yang Yoga verwijst naar een oefening waarbij zowel Yin- als Yang-aspecten van yoga zijn opgenomen. Het samenbrengen van de voordelen van het passief uitvoeren van Yin-houdingen (op de grond) gedurende langere tijd om de flexibiliteit te vergroten en energiekanalen in het lichaam te openen, met meer actieve Yang-oefeningen zoals dynamische flow en/of krachtigere (staande) houdingen. Het beste van beide in één en dezelfde sessie!

Yoga Nidra  - Yogalessen Yogapoint

Yoga Nidra

Yoga Nidra, ook wel bekend als de yogische slaap, is een diepe ontspanningstechniek waarbij je in een staat van bewuste slaap wordt gebracht. Tijdens de Yoga Nidra lessen word je begeleid door een docent om je lichaam en geest te ontspannen en om innerlijke rust en helderheid te ervaren. Deze les is ideaal voor het verminderen van stress en het bevorderen van een goede nachtrust.

Yoga & Ayurveda

Ayurveda is een holistisch gezondheidssysteem dat 5000 jaar geleden in India werd ontwikkeld. In de Yoga & Ayurveda lessen wordt de wijsheid vanuit beide systemen samengebracht om de doshas (vata, pitta en kapha) te balanceren. In het Sanskrit betekent het woord dosha letterlijk ‘datgene wat uit balans is geraakt’. 

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is ondersteunend tijdens de zwangerschap en helpt je te ontspannen, gezond en krachtig in je lijf te zijn. Een moment voor jezelf en je baby. Yoga is lief voor je lijf zijn. Je zwangere lichaam levert een topprestatie tijdens je zwangerschap, bevalling en daarna je herstel. Extra aandacht en een moment voor jezelf is luxe die ik je graag zou gunnen.

Onbeperkt Yoga Membership Voordelen

✔ Onbeperkt toegang tot alle lessen van alle Yogapoint studios in Nederland
✔ Gratis toegang tot meer dan 1200 online lessen van Yogapoint Online
✔ 10% korting op geselecteerde Yogapoint workshops & trainingen

Verdiep je kennis met onze Yoga Workshops in Den Bosch

We bieden verschillende soorten yoga workshops aan, waaronder Yoga Filosofie, Sound Healing, Cacao Ceremonies, Kundalini Yoga en de Wim Hof Methode. 

Word gecertificeerd Yogadocent met onze Yoga Opleidingen in Den Bosch

We bieden verschillende Yoga Opleidingen die voldoen aan de internationale standaarden en kwaliteitseisen van de Yoga Alliance.

Yogalessen voor iedereen

Ben je op zoek naar goede, betaalbare yoga, meditatie of pilates lessen? Kom dan naar Yogapoint! Onze missie is om yoga toegankelijk maken voor iedereen.

Krijg toegang tot alle Yogapoint locaties

We bieden verschillende yogastudios in Den Bosch, Dordrecht, Nijmegen, Utrecht en Woerden. Met een Yogapoint membership heb je toegang tot alle Yogapoint locaties en Online Yoga!

Is Yoga helemaal nieuw voor jou?

Is Yoga helemaal nieuw voor jou?

Of je nou beginner bent of al meer gevorderd, bij Yogapoint ben je welkom, precies zoals je bent.

Wil je graag weten hoe je kunt beginnen met Yoga? We helpen je graag op weg!