Hatha yoga Den Bosch

Deelnemen aan hatha yoga lessen in Den Bosch? Bekijk het ruime lesaanbod aan hatha lessen van Yogapoint. Verschillende docenten onderwijzen deze yogavorm bij Yogapoint Den Bosch en er worden tevens meerdere varianten aangeboden. Deze stijl van yoga vormt tevens de basis voor vele andere yogavormen.

Hatha Yoga vormt de basis voor veel andere yogavormen. Het is doorgaans een relatief rustige vorm van yoga, maar dit kan per les en per docent verschillen. Het is een goede les als je voor het eerst aan een yogales deelneemt. Ben je opzoek naar een meer dynamische actievere yogaklas dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Ashtanga of vinyasa yoga les bij Yogapoint Den Bosch. Volg hier online gratis een hatha yoga les van Miluse:

Voordelen van hatha yoga bij Yogapoint Den Bosch?

Yogapoint Den Bosch biedt abonnementen aan voor zeer scherpe prijzen. Of je nu één keer per week of onbeperkt wilt deelnemen, er is altijd een goede aanbieding. Je kunt bijvoorbeeld 5 lessen proberen voor 15,. “Yoga voor iedereen” is niet voor niks het uitgangspunt van Yogapoint.

Je vindt Yogapoint in het centrum van Den Bosch op loopafstand van het centraal station. De yogazaal (shala) is ruim en uitgerust met bolsters, blokken en yogamatten. Kortom alles wat je nodig hebt is aanwezig.

Er is veel ervaring met hatha yoga bij Yoga Point Den Bosch. Op deze locatie geeft de eigenaresse Miluse tevens de gevorderde yogadocent opleiding hatha yoga. Ze hoopt je snel te ontvangen in één van haar lessen.

Hatha Yoga, waar bestaat het uit?

Hatha yoga bestaat vanuit de basis uit twee onderdelen:

1. Houdingen

De houdingen, ook wel asana’s genoemd, vormen de basis van de les. Elke positie richt zich op specifieke spieren. Soms moeten spieren kracht leveren om een bepaalde houding aan te nemen en soms worden spieren juist op lengte gebracht. De ene keer voelt dit meer intensief dan de andere keer, maar we proberen altijd ontspanning te vinden in elke houding en alleen daar spanning te laten zijn waar het nodig is. Niet elke hatha yoga les is dan ook hetzelfde. Dit komt ook omdat iedereen andere uitdagingen heeft. De ene persoon heeft minder flexibele hamstrings en de ander juist weer een rug die wat stijver is. Het is dan ook een persoonlijk proces waar je gezamenlijk bezig bent met progressie voor jezelf.

2. Ademhaling

Een ander belangrijk onderdeel van hatha yoga is de ademhaling. Het voordeel van yoga in het algemeen is dat het wordt gedaan met behoud van controle over de ademhaling. Bij andere sporten is de ademhaling vaak snel en ongecontroleerd, maar bij yoga blijft de ademhaling gecontroleerd. Dit betekent dat er minder stress plaatsvindt in het lichaam en er meer ruimte is voor ontspanning.

Een ander belangrijk aspect van de ademhaling is dat het altijd op het moment zelf plaatsvindt. Door bewust te zijn van de ademhaling, ben je automatisch ook met de aandacht bij het moment. Wanneer er veel gedachtes zijn, kan het helpen om met de aandacht te gaan naar de ademhaling.

In een les is er ook altijd een moment specifiek op de ontspanning gericht. Meestal is dit op het einde van de les in de vorm van een liggende meditatie (savasana).

Groot aanbod hatha yoga bij Yogapoint Den Bosch

Bij Yogapoint Den Bosch kun je terecht voor een groot aanbod hatha yoga lessen. Hatha yoga is een veelzijdige yogavorm die zich richt op het versterken van lichaam en geest.

Of je nu een beginner bent of een ervaren yogi, Yogapoint Den Bosch biedt hatha yoga lessen aan die geschikt zijn voor iedereen. De lessen worden gegeven in het hartje van Den Bosch, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor iedereen in de omgeving.

Het doel van de hatha yoga lessen bij Yogapoint Den Bosch is om balans en harmonie te ervaren, zowel fysiek als mentaal. Met een ruim aanbod aan verschillende lessen, is er altijd een hatha yoga les die bij jou past.

Bij Yogapoint Den Bosch staan professionele en ervaren docenten klaar om de hatha yoga lessen te geven. Of je nu nieuw bent in de wereld van yoga of al jaren ervaring hebt, bij Yogapoint Den Bosch ben je van harte welkom om hatha yoga te komen beoefenen. Kom langs voor een kennismakingsles en ervaar zelf de voordelen van hatha yoga.

FAQ

Wat is hatha yoga?

Hatha yoga is een veelzijdige yogavorm die zich richt op het versterken van lichaam en geest. Het omvat verschillende houdingen (asana’s), ademhalingstechnieken (pranayama) en meditatie. Hatha yoga helpt bij het verbeteren van flexibiliteit, balans, kracht en het verminderen van stress.

Voor wie zijn de hatha yoga lessen bij Yogapoint Den Bosch geschikt?

De hatha yoga lessen bij Yogapoint Den Bosch zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren yogi’s. Het maakt niet uit of je nieuw bent in de wereld van yoga of al jaren ervaring hebt, iedereen is welkom om deel te nemen aan de hatha yoga lessen.

Waar worden de hatha yoga lessen gegeven?

De hatha yoga lessen worden gegeven in het hartje van Den Bosch, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor iedereen in de omgeving. Yogapoint Den Bosch heeft een mooie en ruime yogastudio waar de lessen plaatsvinden.

Wat zijn de voordelen van het beoefenen van hatha yoga?

Het beoefenen van hatha yoga heeft vele voordelen. Het helpt bij het verbeteren van de flexibiliteit, kracht en balans van het lichaam. Daarnaast kan het ook helpen bij het verminderen van stress, het bevorderen van de concentratie en het creëren van innerlijke rust en harmonie.

Wie geeft de hatha yoga lessen bij Yogapoint Den Bosch?

De hatha yoga lessen worden gegeven door professionele en ervaren docenten bij Yogapoint Den Bosch. Zij hebben veel kennis en ervaring op het gebied van hatha yoga en begeleiden de deelnemers op een deskundige en vriendelijke manier tijdens de lessen.

Kan ik een kennismakingsles volgen?

Ja, je kunt een kennismakingsles volgen bij Yogapoint Den Bosch. Tijdens deze les kun je kennismaken met hatha yoga en de sfeer proeven bij Yogapoint. Het is een leuke manier om te ontdekken of hatha yoga iets voor jou is.

Yoga Point Den Bosch

Bordeslaan 475

info@yogapoint.nl

T. 030 – 2271617