Hoe te beginnen met Mysore Yoga?

Hoe te beginnen met Mysore Yoga?

Wil jij ervaren hoe het is om yoga te beoefenen met persoonlijke begeleiding in een groepsomgeving? Begin met Mysore Yoga bij Yogapoint Nijmegen. Bij Yogapoint Nijmegen geven we al vanaf 2015 Ashtanga Mysore lessen.

Kan ik Mysore Yoga beoefenen?

Ja! Mysore is voor iedereen en voor alle niveaus. Zelfs als je een blessure hebt kan je nog steeds starten met Mysore. De individuele begeleiding maakt het mogelijk om te starten met Mysore ongeacht niveau.

Zonder kennis van Yoga beginnen met Mysore? Ervaring met Yoga is niet vereist om te beginnen met Mysore. Een schone lei is juist ideaal. Als nieuwe student begin je met een blanco canvas, wat je leraar de kans geeft om je de Ashtanga-methode te leren zonder invloed van eerdere yogastijlen. Je leert Ashtanga één houding per keer, stap voor stap, waardoor je de beoefening op een dieper niveau aanleert.

Heb je wel al ervaring met Yoga? Door de individuele benadering ervaar je bij Mysore Yoga een ander soort diepgang, en we ontdekken dat laagje voor laagje. Het is een goede manier om vooruitgang en verdieping te ervaren ongeacht je niveau.

Blessures? Ook dan is het mogelijk om te starten met Mysore Yoga. Onze Mysore-docenten hebben minimaal tien jaar ervaring en begrijpen hoe je met blessures omgaat. Je beoefent op je eigen tempo, wat het gemakkelijker maakt om binnen de grenzen van een blessure te werken.

Wat kan ik verwachten van een eerste Mysore les?

Het bijwonen van je eerste Mysore Yoga-les kan een unieke ervaring zijn, vooral als je nog niet bekend bent met deze stijl van yoga. Hier is wat je kunt verwachten van je eerste Mysore-les:

  1. Ashtanga stap-voor-stap: Je leert Ashtanga Yoga één houding per keer, stap voor stap, waardoor je de beoefening op een dieper niveau aanleert. Door de individuele benadering ervaar je bij Mysore Yoga een ander soort diepgang, en we ontdekken dat laagje voor laagje. Het is een goede manier om vooruitgang en verdieping te ervaren ongeacht je niveau.
  2. Individuele aandacht: In Mysore Yoga krijg je individuele aandacht van onze yogadocent Frank. In plaats van een geleide groepsles, kom je binnen het aangegeven tijdsbestek, rol je je mat uit en begint je eigen practice. Frank is er om je te begeleiden, aanpassingen te maken en nieuwe houdingen te introduceren op basis van je vaardigheden en vorderingen.
  3. Rustige start: De les begint meestal met de basisreeks van houdingen, de Zonnegroeten (Surya Namaskar), en een aantal fundamentele staande houdingen. Als je nieuw bent, zal Frank je door deze houdingen leiden om ervoor te zorgen dat je ze correct uitvoert.
  4. Eigen tempo: Je bepaalt je eigen tempo en voert elke houding uit zoals je kunt, op basis van je eigen flexibiliteit en kracht. Er is geen druk om een bepaald niveau van perfectie te bereiken. Dagelijkse Mysore-practice levert snel merkbare veranderingen op. De herhaling zorgt voor constante groei.
  5. Duur van de les: Mysore-lessen kunnen variëren in duur, afhankelijk van je eigen beoefening en de instructeur. Sommige studenten zijn binnen een uur klaar, terwijl anderen langer nodig hebben.
  6. Stilte: Mysore-lesruimtes zijn meestal stil. Studenten beoefenen in stilte, met alleen het geluid van hun eigen ademhaling. Dit helpt je om dieper in je eigen beoefening te duiken en je te concentreren op je innerlijke ervaring.
  7. Veilige ruimte: De Mysore-ruimte bij Yogapoint Nijmegen is een veilige plek waar je kunt vallen, lachen, huilen en doorgaan. Je ondergaat je eigen ervaring, zonder verwachting over wat te voelen in een houding.
  8. Hulp van Frank: Als je hulp nodig hebt bij een houding of als je een nieuwe houding wilt leren, kun je dat aangeven bij Frank. Hij zal je helpen met aanpassingen en je nieuwe houdingen leren wanneer hij denkt dat je er klaar voor bent.
  9. Aanmoediging om te oefenen: Het samen oefenen in een gemeenschap is een krachtig onderdeel van de Mysore stijl. Je wordt ondersteund door mensen die al ervaring hebben en dat kan je motiveren en vertrouwen geven in jouw mogelijkheden.
  10. Respect voor de traditie: Mysore Yoga is geworteld in de traditie van Ashtanga Vinyasa Yoga, en je wordt aangemoedigd om respect te tonen voor deze traditie, zoals het herhalen van een mantra bij het begin en einde van de les.

Kortom, je eerste Mysore-les zal waarschijnlijk anders zijn dan wat je gewend bent van andere yogalessen. Het is belangrijk om open te staan voor deze unieke benadering en te genieten van de individuele begeleiding en vrijheid om je eigen yoga-oefeningen te beheersen.


Blog & Nieuws

Yogapoint Community Avond 
12 July

Yogapoint (gratis) Community Avond

Yogapoint Nijmegen
12 juli

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op onze volgende Yogapoint Community Avond. Connect met andere leden en verrijk je yoga kennis met een mini-workshop of filmavond.

Simon Borg Olivier Workshops

Yogapoint Nijmegen
20 – 22 September

We zijn verheugd om aan te kondigen dat de internationaal geprezen yogaleraar Simon Borg Olivier een exclusieve workshop zal leiden bij Yogapoint Nijmegen.

Meer blog & nieuws >

Is Yoga helemaal nieuw voor jou?

Is Yoga helemaal nieuw voor jou?

Of je nou beginner bent of al meer gevorderd, bij Yogapoint ben je welkom, precies zoals je bent.

Wil je graag weten hoe je kunt beginnen met Yoga? We helpen je graag op weg!

Blijf op de hoogte en ontvang een gratis yogales naar keuze

Schrijf je hier in en ontvang een gratis yogales naar keuze. Met onze nieuwsbrief ontvang je als eerste updates over speciale aanbiedingen, nieuwe evenementen, workshops en yoga inspiratie. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.

* verplicht

Heb je verder nog vragen?

Bekijk onze FAQ of neem gerust contact met ons op.

We zijn hier om je te helpen en kijken ernaar uit om je binnenkort bij Yogapoint Nijmegen te zien. 

Yogapoint Nijmegen – Centrum
Van Welderenstraat 29
6511 LP Nijmegen

info@yogapoint.nl
+31 6 24343469
yogapoint.nl