Yoga voor beginners in Nijmegen

Beginnen met Yoga? Yogapoint Nijmegen staat voor je klaar

Yoga  beginners Nijmegen
Yoga  beginners Nijmegen
Yoga  beginners Nijmegen

1. Begin met een open geest

Yoga is meer dan alleen fysieke oefeningen. Het is een holistische benadering die de nadruk legt op ademhaling, mindfulness en het verbinden van lichaam en geest. Kom naar de les met een open geest en wees bereid om nieuwe ervaringen te omarmen.

2. Kies de juiste les voor jou

Bij Yogapoint Nijmegen bieden we verschillende yogastijlen en niveaus aan. Als beginner is het raadzaam om te beginnen met een zachtere yogastijl, zoals Hatha yoga of Yin yoga. Onze ervaren docenten helpen je graag de juiste keuze te maken.

3. Draag comfortabele kleding

Zorg ervoor dat je comfortabele, ademende kleding draagt waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Kies voor kledingstukken die niet te strak zitten en je bewegingsvrijheid niet beperken. Yoga wordt vaak op blote voeten beoefend, maar je kunt ook antislip-yogasokken dragen als je dat prettiger vindt.

4. Respecteer de yogaruimte

Kom op tijd voor de les en respecteer de rustige sfeer in de yogaruimte. Zet je telefoon uit of op stil en vermijd luide gesprekken. Door deze ruimte van stilte en sereniteit te behouden, help je jezelf en anderen om volledig in de yogapraktijk op te gaan.

5. Luister naar je lichaam

Yoga is geen competitie. Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en je eigen grenzen te respecteren. Forceer niets en vermijd het overschrijden van je comfortzone. Ga op je eigen tempo en wees geduldig met jezelf. Je zult merken dat je flexibiliteit en kracht geleidelijk toenemen.

6. Focus op je ademhaling

Ademhaling is een essentieel onderdeel van yoga. Leer hoe je diep en bewust kunt ademen tijdens de oefeningen. Dit helpt bij het kalmeren van de geest, het verminderen van stress en het vergroten van je focus. Luister naar de aanwijzingen van de docent en laat je ademhaling je door de houdingen begeleiden.

7. Wees consistent

Net als bij elke nieuwe vaardigheid vergt het tijd en oefening om de voordelen van yoga te ervaren. Probeer regelmatig naar de lessen te komen en jezelf de tijd te geven om te groeien. Je zult merken dat je na verloop van tijd meer flexibiliteit, kracht en innerlijke rust ontwikkelt.

Yogalessen voor iedereen

Ben je op zoek naar goede, maar betaalbare yogalessen? Kom dan naar Yogapoint in Nijmegen Centrum en Nijmegen Vasim!

Onze missie is om yoga toegankelijk maken voor iedereen.

Blog & Nieuws

Yogapoint Community Avond 
12 July

Yogapoint (gratis) Community Avond

Yogapoint Nijmegen
12 juli

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op onze volgende Yogapoint Community Avond. Connect met andere leden en verrijk je yoga kennis met een mini-workshop of filmavond.

Simon Borg Olivier Workshops

Yogapoint Nijmegen
20 – 22 September

We zijn verheugd om aan te kondigen dat de internationaal geprezen yogaleraar Simon Borg Olivier een exclusieve workshop zal leiden bij Yogapoint Nijmegen.

Meer blog & nieuws >

Blijf op de hoogte en ontvang een gratis yogales naar keuze

Schrijf je hier in en ontvang een gratis yogales naar keuze. Met onze nieuwsbrief ontvang je als eerste updates over speciale aanbiedingen, nieuwe evenementen, workshops en yoga inspiratie. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.

* verplicht

Krijg toegang tot alle Yogapoint locaties

We bieden verschillende yogastudios in Den Bosch, Dordrecht, Nijmegen, Utrecht en Woerden. Met een Yogapoint lidmaatschap heb je toegang tot alle Yogapoint locaties en Online Yoga!

Heb je verder nog vragen?

Bekijk onze FAQ of neem gerust contact met ons op.

We zijn hier om je te helpen en kijken ernaar uit om je binnenkort bij Yogapoint Nijmegen te zien. 

Yogapoint Nijmegen – Centrum
Van Welderenstraat 29
6511 LP Nijmegen

info@yogapoint.nl
+31 6 24343469
yogapoint.nl