Yoga voor beginners in Nijmegen

Beginnen met Yoga? Yogapoint Nijmegen staat voor je klaar

Goran Kavcic
Ashtanga Mysore

1. Begin met een open geest

Yoga is meer dan alleen fysieke oefeningen. Het is een holistische benadering die de nadruk legt op ademhaling, mindfulness en het verbinden van lichaam en geest. Kom naar de les met een open geest en wees bereid om nieuwe ervaringen te omarmen.

2. Kies de juiste les voor jou

Bij Yogapoint Nijmegen bieden we verschillende yogastijlen en niveaus aan. Als beginner is het raadzaam om te beginnen met een zachtere yogastijl, zoals Hatha yoga of Yin yoga. Onze ervaren docenten helpen je graag de juiste keuze te maken.

3. Draag comfortabele kleding

Zorg ervoor dat je comfortabele, ademende kleding draagt waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Kies voor kledingstukken die niet te strak zitten en je bewegingsvrijheid niet beperken. Yoga wordt vaak op blote voeten beoefend, maar je kunt ook antislip-yogasokken dragen als je dat prettiger vindt.

4. Respecteer de yogaruimte

Kom op tijd voor de les en respecteer de rustige sfeer in de yogaruimte. Zet je telefoon uit of op stil en vermijd luide gesprekken. Door deze ruimte van stilte en sereniteit te behouden, help je jezelf en anderen om volledig in de yogapraktijk op te gaan.

5. Luister naar je lichaam

Yoga is geen competitie. Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en je eigen grenzen te respecteren. Forceer niets en vermijd het overschrijden van je comfortzone. Ga op je eigen tempo en wees geduldig met jezelf. Je zult merken dat je flexibiliteit en kracht geleidelijk toenemen.

6. Focus op je ademhaling

Ademhaling is een essentieel onderdeel van yoga. Leer hoe je diep en bewust kunt ademen tijdens de oefeningen. Dit helpt bij het kalmeren van de geest, het verminderen van stress en het vergroten van je focus. Luister naar de aanwijzingen van de docent en laat je ademhaling je door de houdingen begeleiden.

7. Wees consistent

Net als bij elke nieuwe vaardigheid vergt het tijd en oefening om de voordelen van yoga te ervaren. Probeer regelmatig naar de lessen te komen en jezelf de tijd te geven om te groeien. Je zult merken dat je na verloop van tijd meer flexibiliteit, kracht en innerlijke rust ontwikkelt.

Yogalessen voor iedereen

Ben je op zoek naar goede, maar betaalbare yogalessen? Kom dan naar Yogapoint!

Onze missie is om yoga toegankelijk maken voor iedereen.

Blog & Nieuws

Feestelijke Opening Yogapoint Nijmegen – De Vasim op 30 maart

Op Zaterdag 30 maart openen we met trots de deuren van onze nieuwe yogastudio, Yogapoint De Vasim in Nijmegen-West, en we willen jou van harte uitnodigen om samen met ons deze speciale dag te vieren. Geniet van gratis yogalessen en ontvang een goodiebag!

Workshop GYROKINESIS® op 24 maart

De GYROKINESIS® Methode is een bewegingsmethode die het hele lichaam aanspreekt, energiebanen opent, het zenuwstelsel stimuleert, het bewegingsbereik vergroot en functionele kracht creëert door ritmische, vloeiende bewegingssequenties. Het is een originele en unieke methode die beweging, ademhaling en mentale focus coördineert. Members krijgen 10% ledenkorting.

Workshop Cacao-Ceremonie met Sound Journey op 10 maart

Dompel jezelf onder in de betoverende wereld van de Cacao-Ceremonie met Sound Journey op 10 maart bij Yogapoint Nijmegen. Ceremoniële Cacao opent je hart en creëert diepe verbindingen, terwijl de Sound Journey met klankschalen, sjamanendrums en andere akoestische instrumenten je meeneemt op een reis van ontspanning en persoonlijke inzichten. Members krijgen 10% ledenkorting.

Meer blog & nieuws >

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Yogapoint Nijmegen en ontvang tijdelijk een gratis proefles!

Met onze nieuwsbrief ontvang je als eerste updates over speciale aanbiedingen, nieuwe evenementen, workshops en yoga inspiratie.

* verplicht

Krijg toegang tot alle Yogapoint locaties

We bieden verschillende yogastudios in Den Bosch, Dordrecht, Nijmegen, Utrecht en Woerden. Met een Yogapoint membership heb je toegang tot alle Yogapoint locaties en Online Yoga!

Heb je verder nog vragen?

Bekijk onze FAQ of neem gerust contact met ons op.

We zijn hier om je te helpen en kijken ernaar uit om je binnenkort bij Yogapoint Nijmegen te zien. 

Yogapoint Nijmegen – Centrum
Van Welderenstraat 29, 6511 LP Nijmegen

info@yogapoint.nl
+31 6 24343469
yogapoint.nl