Frank Loeffen

Frank Loeffen

Ashtanga & Mysore (Yoga Morning School)

Ontmoet Frank, Ashtanga yogadocent en de man achter Yogapoint en het Mysore-programma (Yoga Morning School) hier bij Yogapoint Nijmegen. Frank brengt zijn jarenlange passie voor Ashtanga yoga naar deze studio.

Frank Loeffen is degene die het Mysore-programma heeft opgezet en in 2012 heeft geïntroduceerd in Nijmegen en is daar 6 ochtenden per week aanwezig om te begeleiden. Frank deelt zijn kennis van Ashtanga yoga op een stapsgewijze geduldige manier. Zijn lessen helpen je niet alleen sterker en flexibeler te worden, maar brengen ook rust en bewustwording van je levensstijl.

Kom langs en doe mee met Frank’s lessen om de kracht van Ashtanga yoga in Yoga Morning School te ervaren. Hij maakt yoga toegankelijk en effectief voor iedereen die geïnteresseerd is in deze methode.


Ashtanga Mysore

Wat ben je voor persoon en wat is jouw achtergrond en historie als yogabeoefenaar en yogadocent?

Mijn reis in de wereld van spiritualiteit begon al op jonge leeftijd, beïnvloed door de waarden van het geloof en toewijding die mijn ouders vanuit hun generatie mee gekregen hadden. Later, als tiener, werd mijn interesse gewekt door de tradities van oosterse filosofieën.

Ik verdiepte me lange tijd in verschillende vormen van Martial Arts, wat mijn passie voor fysieke en mentale balans versterkte. Door een turbulente periode in mijn leven verbrak ik dit contact.

Tijdens mijn herstel vond ik houvast in de leer van het Boeddhisme. Deze eeuwenoude teksten gaven me opnieuw richting en inspireerden me om de weg van de yoga te gaan ontdekken.

Dit was een belangrijk keerpunt waarbij ik mijn spirituele reis kon doorpakken via Ashtanga Yoga, dit is inmiddels een integraal onderdeel van mijn leven.

Wat inspireert jou in het beoefenen en onderwijzen van yoga?

Het beoefenen van yoga en het delen van kennis zijn voor mij één geheel. Het mooie is dat leren vanzelf gaat, zolang je maar voor langere tijd en onafgebroken op je yogamat verschijnt.

Wat mij raakt, is de groei die we samen doormaken zolang we ons maar blijven focussen op het proces, samen met de leerlingen. Het is fantastisch om positieve veranderingen te zien bij mijn studenten. Dit versterkt mijn motivatie om anderen te helpen en te ondersteunen terwijl ze via yoga hun volle potentieel als mens ontdekken, soms voor de allereerste keer.


Welke yogastijl onderwijs je en wat kunnen studenten verwachten van jouw lessen?

Ik geef les in de traditionele yogastijl genaamd Ashtanga Vinyasa, voornamelijk tijdens de Yoga Morning School van 6.00 tot 8.00 uur ’s ochtends. Ashtanga Vinyasa is de oorsprong voor veel actieve yogastijlen. Het hoofddoel van Ashtanga Yoga is om beheersing te krijgen over het lichaam en de zintuigen (Tristana), zodat innerlijke kalmte ontstaat.

Het is een fysieke en vaak intense manier, omdat ons lichaam het meest concrete aspect is van ons ‘zelf’. Door het beheersen van de zintuigen en ademhaling wordt de geest kalm en stabiel.

De echte beoefening van Ashtanga Yoga is vaak niet direct zichtbaar voor anderen. Met meer ervaring gaat je lichaam vanzelf in de Vinyasa (flow). Hierdoor wordt niet alleen je lichaam flexibeler en sterker, maar leer je ook om je aandacht naar binnen te richten en je ademhaling in elke situatie te beheersen, wat innerlijke rust bevordert.

Ashtanga is werkelijk transformatief en als een All Inclusive ritueel; het biedt kracht en flexibiliteit, meditatie door concentratie, chanting, ademwerk, persoonlijke groei, community en een schat aan filosofie, allemaal in één stijl.

Ashtanga Yoga in Nijmegen

Favoriete quote

“De Yoga methode is de intieme ervaring van het zelf, door jezelf, via jezelf.”


Blog & Nieuws

Help ons het lesrooster verbeteren en neem gratis een vriend mee

Vul onze enquête in en deel je waardevolle feedback over het lesrooster. Als blijk van waardering ontvang je een link waarmee je een vriend gratis kunt meenemen naar een van onze yogalessen. Samen maken we jouw yogaervaring nog beter!

Laatste kans! Najaarsactie 10 lessen voor €90 of 20 lessen voor €160!

Dit najaar bieden we onze 10 en 20 lessenkaarten aan met een speciale korting.

Start 19 januari met onze Ashtanga Vinyasa Yoga Teacher Training 2024

Beoefen je Ashtanga Vinyasa Yoga en voel je de behoefte om je practice te verdiepen of yogadocent te worden? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Meer blog & nieuws >

Yogapoint Nijmegen - Yogales in het centrum

Introductieaanbod

€14

2 weken
Onbeperkt Yoga


  • Onbeperkt toegang tot alle yogalessen (exclusief Mysore)
  • Geldig voor twee weken na aankoop
  • Voor slechts 14 euro
  • Alleen voor nieuwe leden

*Het product loopt automatisch af, je zit dus nergens aan vast.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Yogapoint Nijmegen en ontvang een GRATIS proefles!

Ontvang als eerste updates over speciale aanbiedingen, nieuwe evenementen, workshops en andere community activiteiten.

* verplicht

Heb je verder nog vragen?

Bekijk onze FAQ of neem gerust contact met ons op.

We zijn hier om je te helpen en kijken ernaar uit om je binnenkort bij Yogapoint Nijmegen te zien. 

Yogapoint Nijmegen 
Van Welderenstraat 29
6511 LP Nijmegen

info@yogapoint.nl
+31 6 24343469
yogapoint.nl