Ashtanga Yoga in Nijmegen

Vind kracht, focus en discipline met Ashtanga Yoga

Ontdek de transformerende kracht van Ashtanga Yoga bij Yogapoint Nijmegen. Ben je op zoek naar een yogastijl die je lichaam versterkt, uithoudingsvermogen opbouwt en innerlijke balans brengt? Kom dan naar Yogapoint Nijmegen voor Ashtanga lessen die je helpen om tot rust te komen en weer in balans te komen.


Wat is Ashtanga Yoga?

Ashtanga Yoga is een dynamische en krachtige yogastijl die een reeks vaste houdingen (asana’s) combineert met een specifieke ademhalingstechniek. Het is een systematische en gestructureerde vorm van yoga die zowel fysieke als mentale discipline vereist. Bij Yogapoint Nijmegen beoefenen we Ashtanga Yoga volgens de traditionele Mysore-stijl, waarin individuele begeleiding en zelfbeoefening centraal staan.

Deze vorm van yoga staat bekend om zijn vloeiende en ritmische bewegingen, waarbij elke houding nauwkeurig wordt gesynchroniseerd met de ademhaling. Door de focus op vinyasa (adem-gecoördineerde beweging) en bandha’s (energetische sloten), stroomt de levensenergie (prana) door het lichaam en ontstaat er een gevoel van innerlijke harmonie en balans.

Wat zijn de voordelen van Ashtanga

Ashtanga Yoga biedt talrijke voordelen die zowel je fysieke als mentale welzijn ten goede komen. Door regelmatig Ashtanga te beoefenen, kun je de volgende voordelen ervaren:

  • Versterkt het lichaam en vergroot het uithoudingsvermogen: De dynamische aard van Ashtanga Yoga versterkt de spieren en verbetert de algehele fysieke kracht en conditie.
  • Verbetert de flexibiliteit en balans: Door het beoefenen van de vaste reeks houdingen in Ashtanga Yoga ontwikkel je flexibiliteit en evenwicht in het lichaam.
  • Reinigt en zuivert het lichaam: De combinatie van ademhalingstechnieken, zweten en interne massage van organen helpt bij het ontgiften en zuiveren van het lichaam.
  • Kalmeert de geest en bevordert mentale helderheid: Het ritmische en meditatieve karakter van Ashtanga Yoga brengt de geest tot rust, vermindert stress en bevordert helderheid en concentratie.
  • Creëert een gevoel van innerlijke balans en harmonie: Door de beoefening van Ashtanga Yoga ontwikkel je een diep gevoel van balans en harmonie, zowel fysiek als mentaal.

Ashtanga Yoga bij Yogapoint Nijmegen

Wil je een Ashtanga Yoga les proberen? Bij Yogapoint Nijmegen bieden we inspirerende Ashtanga Basics Yoga lessen die je uitnodigen om je kracht en balans te vinden. Onze lessen zijn geschikt voor alle niveaus, ook beginners. Ontdek Yoga bij Yogapoint Nijmegen en ervaar de transformerende effecten op zowel lichaam als geest.

★★★★★

“Fijne betrokken docenten, flexibele lestijden en afwisselende lessen. Heerlijk om met Hatha of Yin tot ontspanning te komen na een drukke werkdag of met Ashtanga actief met je lijf bezig te zijn. Daarnaast ook de mogelijkheid tot workshops door gastdocenten voor verdere verdieping. Al met al een fijne plek om yoga te beoefenen.”

– Renee L.

Blog & Nieuws

Yogapoint Community Avond 
12 July

Yogapoint (gratis) Community Avond

Yogapoint Nijmegen
12 juli

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op onze volgende Yogapoint Community Avond. Connect met andere leden en verrijk je yoga kennis met een mini-workshop of filmavond.

Simon Borg Olivier Workshops

Yogapoint Nijmegen
20 – 22 September

We zijn verheugd om aan te kondigen dat de internationaal geprezen yogaleraar Simon Borg Olivier een exclusieve workshop zal leiden bij Yogapoint Nijmegen.

Meer blog & nieuws >

Blijf op de hoogte en ontvang een gratis yogales naar keuze

Schrijf je hier in en ontvang een gratis yogales naar keuze. Met onze nieuwsbrief ontvang je als eerste updates over speciale aanbiedingen, nieuwe evenementen, workshops en yoga inspiratie. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.

* verplicht

Heb je verder nog vragen?

Bekijk onze FAQ of neem gerust contact met ons op.

We zijn hier om je te helpen en kijken ernaar uit om je binnenkort bij Yogapoint Nijmegen te zien. 

Yogapoint Nijmegen – Centrum
Van Welderenstraat 29
6511 LP Nijmegen

info@yogapoint.nl
+31 6 24343469
yogapoint.nl