Hatha Yoga in Nijmegen

Vind balans in je dagelijks leven met Hatha Yoga

Ontdek de helende kracht van Hatha Yoga bij Yogapoint Nijmegen. Ben je op zoek naar een yogastijl die je lichaam versterkt, flexibiliteit vergroot en innerlijke balans brengt? Kom dan naar Yogapoint Nijmegen voor Hatha lessen die je helpen om tot rust te komen en weer in balans te komen.

Wat is Hatha Yoga?

Hatha Yoga is een klassieke yogastijl die zich richt op het in balans brengen van lichaam en geest door middel van houdingen (asana’s), ademhalingsoefeningen (pranayama) en meditatie. In de Hatha Yoga lessen bij Yogapoint Nijmegen wordt de nadruk gelegd op het versterken van het lichaam, het vergroten van de flexibiliteit en het creëren van innerlijke balans.

In het Sanskriet staat “Ha” voor zon en “tha” voor maan. Dit verwijst naar de tegenstellingen in ons leven, zoals yin en yang, licht en donker, hard en zacht, krachtig en zacht. Een yogales die wordt beschreven als ‘Hatha’ omvat meestal een reeks fysieke houdingen (yoga poses) en ademhalingstechnieken, die langzamer worden uitgevoerd en met meer statische houdingen dan bijvoorbeeld een Vinyasa flow of Ashtanga les.

Hatha Yoga draait om het vinden van balans. Door te werken met het fysieke lichaam en spanning en trauma die in het lichaam zijn opgeslagen los te laten, creëer je ruimte in jezelf en daardoor de mogelijkheid voor spirituele groei. Hatha is een geweldige keuze als je nieuw bent in yoga of als je je practice wilt verdiepen, omdat je de tijd en ruimte krijgt om vertrouwd te raken met de yoga houdingen.

Wat zijn de voordelen van Hatha

Hatha Yoga biedt talrijke voordelen die zowel je fysieke als mentale welzijn ten goede komen. Door regelmatig Hatha te beoefenen, kun je de volgende voordelen ervaren:

  • Meer balans in je dagelijks leven: Hatha Yoga helpt je om evenwicht te vinden, zowel fysiek als mentaal. Door te werken met je lichaam en geest, kun je spanningen en blokkades loslaten, waardoor er ruimte ontstaat voor groei en ontwikkeling in je dagelijks leven.
  • Verbeterde flexibiliteit en mobiliteit: Hatha werkt aan het stretchen en versterken van je spieren, waardoor je flexibiliteit en bewegingsbereik toenemen. Dit helpt bij het verminderen van stijfheid en het verbeteren van de algehele mobiliteit van je lichaam.
  • Kalmering van de geest en vermindering van stress en angst: Hatha omvat ademhalingstechnieken en meditatie, die je helpen om je geest te kalmeren, stress te verminderen en innerlijke rust te vinden. Het brengt je in het hier en nu, waardoor je beter kunt omgaan met stressvolle situaties en meer balans in je leven kunt ervaren.
  • Bevordering van de energiestroom en harmonie in het lichaam: Door het beoefenen van Hatha worden de energiekanalen in je lichaam gestimuleerd, waardoor de energie vrij kan stromen. Dit bevordert een gevoel van vitaliteit en harmonie in je hele systeem.
  • Versterking van het lichaam en verbeterde lichaamshouding: Hatha helpt bij het versterken van je spieren, wat resulteert in een betere lichaamshouding en balans. Het versterkt ook je kernspieren, waardoor je stabiliteit en kracht in je hele lichaam opbouwt.

Hatha Yoga bij Yogapoint Nijmegen

Wil je een Hatha Yoga les proberen? Bij Yogapoint Nijmegen bieden we inspirerende Hatha Yoga lessen die je uitnodigen om energetische balans te vinden. Ontdek Yoga bij Yogapoint Nijmegen en ervaar de helende en versterkende effecten op zowel lichaam als geest. Onze lessen zijn geschikt voor alle niveaus, ook beginners.

Onbeperkt Yoga voor 14 euro

Speciale aanbieding voor nieuwe leden

Meld je nu aan als nieuw lid en profiteer van onze exclusieve actie! Geniet van twee weken onbeperkt yoga voor slechts 14 euro. Dit is de perfecte kans om onze verschillende yogastijlen en yogadocenten uit te proberen en te ontdekken welke yogales het beste bij jou past.

★★★★★

“Fijne betrokken docenten, flexibele lestijden en afwisselende lessen. Heerlijk om met Hatha of Yin tot ontspanning te komen na een drukke werkdag of met Ashtanga actief met je lijf bezig te zijn. Daarnaast ook de mogelijkheid tot workshops door gastdocenten voor verdere verdieping. Al met al een fijne plek om yoga te beoefenen.”

– Renee L.

Blog & Nieuws

Early Bird tickets: 13 Oktober – Mini Yoga Retraite in Nijmegen

27 Augustus 2023 – Geniet van een avond met Yoga, ademwerk, meditatie, een vegetarisch Indiaas diner en een dansfeest met dj MERU.

Septemberkorting: tot 25% korting op Onbeperkt Yoga

1 September 2023 – Heel September bieden we onze memberships aan voor een zachte prijs. 

Ashtanga Mysore

Nieuw! Mysore (Yoga Morning School) Toegangskaart voor Yogapoint Members

31 Augustus 2023 – Krijg onbeperkt toegang tot de Mysore lessen van Yoga Morning School.

Meer blog & nieuws >

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Yogapoint Nijmegen en ontvang tijdelijk een GRATIS yogales!

Ontvang als eerste updates over speciale aanbiedingen, nieuwe evenementen, workshops en andere community activiteiten.

* verplicht

Heb je verder nog vragen?

Bekijk onze FAQ of neem gerust contact met ons op.

We zijn hier om je te helpen en kijken ernaar uit om je binnenkort bij Yogapoint Nijmegen te zien. 

Yogapoint Nijmegen 
Van Welderenstraat 29
6511 LP Nijmegen

info@yogapoint.nl
+31 6 24343469
yogapoint.nl