Mijn Yogaverhaal: Een gelukkig misverstand, door Jill N.

28 September 2023

Mijn Yogaverhaal:
Een gelukkig misverstand, door Jill N.

Het was juni en ik zat met een vriendin op een terras koffie te drinken toen ik op Instagram een oproepje zag voor “Karma yogi’s”.

Yogapoint, waar ik sinds een paar maanden rondliep en waar ik langzaam maar zeker steeds vaker naartoe ging, zocht mensen die de studio (de shala, voor ingewijden) wilden schoonhouden in ruil voor yogalessen. Ik had net mijn baan opgezegd en het leek me zowel handig voor mijn portemonnee als een leuke bezigheid, een welkome pauze van mijn schrijven. 

Ik besloot het de Ashtanga basic docent, Frank, tevens eigenaar van de studio, bij de les van die avond te vragen. Ik ging al een paar weken op dinsdagavonden, kwart over acht, naar Ashtanga basic. Ondanks de spierpijn elke woensdagochtend, vooral in mijn hamstrings en schouders, die over de weken niet bepaald minder was geworden, werd ik aangetrokken door de herhaling, die vreemde bij deze vorm van yoga behorende reutelende manier van ademhalen en de fysieke uitdaging.

‘Ik zag je oproepje op Instagram,’ zei ik na de les. ‘Ik wil dat denk ik wel doen.’

‘Mooi!’ riep hij uit. ‘Dan zie ik je morgenochtend om zes uur.’

Ik wist niet zeker of het een vraag was of een gebod. Op zo’n onchristelijk uur een yogastudio schoonmaken leek me wat overdreven, maar ik knikte toch maar. Ik durfde na zijn enthousiasme niet terug te krabbelen, ik kon het altijd proberen.

Thuis sprong ik onder de douche en meteen daarna in bed, over acht-en-een-half uur werd ik immers alweer verwacht. Ik controleerde Instagram nog een keer om te zien of er meer informatie stond over het karma-yoga-gebeuren. Dat was niet het geval, maar wel zag ik een andere story die me eerder die middag was ontgaan.

“EERST YOGA EN DAN NAAR JE WERK,” stond er in blokletters, en daaronder, iets kleiner: “Start nu met Mysore style Ashtanga yoga, iedere ochtend om 06:00.”

Ik lachte hardop, híer had ik me dus per ongeluk voor aangemeld. Maar mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Ik zou uiteraard niets zeggen tegen deze Frank, doen alsof dit inderdaad mijn bedoeling was en gewoon gaan morgenvroeg. Ik stond ten slotte wel vaker om 06:00 op, alleen niet om te sporten.

Een week later kocht ik een Manduka mat en drie nieuwe yoga-setjes. 

Nu zijn we iets meer dan een jaar verder… en ik ga nog steeds elke dag, bijna dan.

Jill N.

Jill is naast fervent yoga-beoefenaar een ex-neurowetenschapper die het roer heeft omgegooid om ‘schrijver te worden’. Ze werkt aan een roman en om zich wat meer op te warmen in het schrijven en haar persoonlijke yoga-ervaringen te delen, verschijnen er vanaf nu blogs van haar hand op de website van Yogapoint Nijmegen.

Deze blog is niet bedoeld om in ingewikkelde Sanskriet termen uit te leggen wat yoga is – daar is voldoende over geschreven maar als een persoonlijk en hopelijk toegankelijk verslag, voor newbies, voor ervaren yogi’s, voor iedereen met een interesse in (het beoefenen van) yoga.


Blog & Nieuws

Openingsactie wegens succes verlengd: 35% korting op Onbeperkt Yoga Membership

Om de opening van onze nieuwe studio Yogapoint de Vasim te vieren bieden we 35% korting op een Onbeperkt Yoga Membership! De actie is verlengd tot 15 mei.

Begin 2 weken Yoga tijdens de mei vakantie voor 14,-

Nog nooit bij Yogapoint geweest? Probeer nu tijdelijk 14 dagen voor 14 euro.

Frank

Workshop Breathwork & Yoga Nidra door Frank op 26 Mei

Stap de diepte in met intensieve ademhaling technieken, waaronder de invloedrijke Wim Hof-methode, voor een transformerende reis. Yogapoint Members krijgen 10% korting!

Binnenkort: Bryce Delbridge Weekendworkshop

Tijdens deze weekendworkshop duik je diep in het aanpassen van jouw yogabeoefening, het afstemmen van je houding en het verbeteren van je gezondheid. Dit legt de basis voor Asana waardoor je jezelf kunt ontwikkelen in de diepere aspecten van yoga.

Jill’s Yoga Verhaal: Just Breathe

Gisteren volgde ik een ademles bij Yogapoint. Dat klinkt wat vreemd natuurlijk, les krijgen in ademen. Als er iets is dat wij mensen níet hoeven te leren, is dat het. Ademen is zo’n beetje het enige dat we zelf kunnen, al vanaf de dag van onze geboorte. Tot je erover gaat nadenken…

Meer blog & nieuws >

Is Yoga helemaal nieuw voor jou?

Is Yoga helemaal nieuw voor jou?

Of je nou beginner bent of al meer gevorderd, bij Yogapoint ben je welkom, precies zoals je bent.

Wil je graag weten hoe je kunt beginnen met Yoga? We helpen je graag op weg!

Blijf op de hoogte en ontvang een gratis yogales naar keuze

Schrijf je hier in en ontvang een gratis yogales naar keuze. Met onze nieuwsbrief ontvang je als eerste updates over speciale aanbiedingen, nieuwe evenementen, workshops en yoga inspiratie. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.

* verplicht

Heb je verder nog vragen?

Bekijk onze FAQ of neem gerust contact met ons op.

We zijn hier om je te helpen en kijken ernaar uit om je binnenkort bij Yogapoint Nijmegen te zien. 

Yogapoint Nijmegen – Centrum
Van Welderenstraat 29
6511 LP Nijmegen

info@yogapoint.nl
+31 6 24343469
yogapoint.nl