Mijn Yogaverhaal: Een gelukkig misverstand, door Jill N.

28 September 2023

Mijn Yogaverhaal:
Een gelukkig misverstand, door Jill N.

Het was juni en ik zat met een vriendin op een terras koffie te drinken toen ik op Instagram een oproepje zag voor “Karma yogi’s”.

Yogapoint, waar ik sinds een paar maanden rondliep en waar ik langzaam maar zeker steeds vaker naartoe ging, zocht mensen die de studio (de shala, voor ingewijden) wilden schoonhouden in ruil voor yogalessen. Ik had net mijn baan opgezegd en het leek me zowel handig voor mijn portemonnee als een leuke bezigheid, een welkome pauze van mijn schrijven. 

Ik besloot het de Ashtanga basic docent, Frank, tevens eigenaar van de studio, bij de les van die avond te vragen. Ik ging al een paar weken op dinsdagavonden, kwart over acht, naar Ashtanga basic. Ondanks de spierpijn elke woensdagochtend, vooral in mijn hamstrings en schouders, die over de weken niet bepaald minder was geworden, werd ik aangetrokken door de herhaling, die vreemde bij deze vorm van yoga behorende reutelende manier van ademhalen en de fysieke uitdaging.

‘Ik zag je oproepje op Instagram,’ zei ik na de les. ‘Ik wil dat denk ik wel doen.’

‘Mooi!’ riep hij uit. ‘Dan zie ik je morgenochtend om zes uur.’

Ik wist niet zeker of het een vraag was of een gebod. Op zo’n onchristelijk uur een yogastudio schoonmaken leek me wat overdreven, maar ik knikte toch maar. Ik durfde na zijn enthousiasme niet terug te krabbelen, ik kon het altijd proberen.

Thuis sprong ik onder de douche en meteen daarna in bed, over acht-en-een-half uur werd ik immers alweer verwacht. Ik controleerde Instagram nog een keer om te zien of er meer informatie stond over het karma-yoga-gebeuren. Dat was niet het geval, maar wel zag ik een andere story die me eerder die middag was ontgaan.

“EERST YOGA EN DAN NAAR JE WERK,” stond er in blokletters, en daaronder, iets kleiner: “Start nu met Mysore style Ashtanga yoga, iedere ochtend om 06:00.”

Ik lachte hardop, híer had ik me dus per ongeluk voor aangemeld. Maar mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Ik zou uiteraard niets zeggen tegen deze Frank, doen alsof dit inderdaad mijn bedoeling was en gewoon gaan morgenvroeg. Ik stond ten slotte wel vaker om 06:00 op, alleen niet om te sporten.

Een week later kocht ik een Manduka mat en drie nieuwe yoga-setjes. 

Nu zijn we iets meer dan een jaar verder… en ik ga nog steeds elke dag, bijna dan.

Jill N.

Jill is naast fervent yoga-beoefenaar een ex-neurowetenschapper die het roer heeft omgegooid om ‘schrijver te worden’. Ze werkt aan een roman en om zich wat meer op te warmen in het schrijven en haar persoonlijke yoga-ervaringen te delen, verschijnen er vanaf nu blogs van haar hand op de website van Yogapoint Nijmegen.

Deze blog is niet bedoeld om in ingewikkelde Sanskriet termen uit te leggen wat yoga is – daar is voldoende over geschreven maar als een persoonlijk en hopelijk toegankelijk verslag, voor newbies, voor ervaren yogi’s, voor iedereen met een interesse in (het beoefenen van) yoga.


Blog & Nieuws

Help ons het lesrooster verbeteren en neem gratis een vriend mee

Vul onze enquête in en deel je waardevolle feedback over het lesrooster. Als blijk van waardering ontvang je een link waarmee je een vriend gratis kunt meenemen naar een van onze yogalessen. Samen maken we jouw yogaervaring nog beter!

Laatste kans! Najaarsactie 10 lessen voor €90 of 20 lessen voor €160!

Dit najaar bieden we onze 10 en 20 lessenkaarten aan met een speciale korting.

Start 19 januari met onze Ashtanga Vinyasa Yoga Teacher Training 2024

Beoefen je Ashtanga Vinyasa Yoga en voel je de behoefte om je practice te verdiepen of yogadocent te worden? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Meer blog & nieuws >

Yogapoint Nijmegen - Yogales in het centrum

Introductieaanbod

€14

2 weken
Onbeperkt Yoga


  • Onbeperkt toegang tot alle yogalessen (exclusief Mysore)
  • Geldig voor twee weken na aankoop
  • Voor slechts 14 euro
  • Alleen voor nieuwe leden

*Het product loopt automatisch af, je zit dus nergens aan vast.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Yogapoint Nijmegen en ontvang een GRATIS proefles!

Ontvang als eerste updates over speciale aanbiedingen, nieuwe evenementen, workshops en andere community activiteiten.

* verplicht

Heb je verder nog vragen?

Bekijk onze FAQ of neem gerust contact met ons op.

We zijn hier om je te helpen en kijken ernaar uit om je binnenkort bij Yogapoint Nijmegen te zien. 

Yogapoint Nijmegen 
Van Welderenstraat 29
6511 LP Nijmegen

info@yogapoint.nl
+31 6 24343469
yogapoint.nl