Ashtanga Vinyasa Yoga Teacher Training

50 & 200-uur Ashtanga Vinyasa Yoga Teacher Training

Yogapoint Utrecht Oudegracht
Start 19 April 2024

Beoefen je Ashtanga Vinyasa Yoga en voel je de behoefte om je practice te verdiepen? Of wil je jouw passie voor Ashtanga Vinyasa Yoga overbrengen op anderen, omdat je er zelf zoveel aan hebt gehad? Dan is deze 50-uur of 200-uur Ashtanga Yoga Opleiding misschien wel iets voor jou. Je kan beginnen met 50-uur voor verdieping, en daarna beslissen of je de volledige 200 uur wil doen om yogadocent te worden! 

Ashtanga Vinyasa Yoga Teacher Training 2024

Download hier de gratis introductievideo

* We sturen je een mail om je e-mailadres te bevestigen. Hiermee ga je akkoord met de algemene voorwaarden en privacy policy.

Programma planning

50 uur: Verdiep jouw practice

Tijdens de eerste 50-uur van de training duik je diep in de Ashtanga Vinyasa Yoga Practice. Je ontwikkelt fysieke en mentale kracht door een gestructureerde benadering van yoga. Je wordt gemotiveerd en begeleid om dit in je dagelijks ritme te krijgen. Als je een levensstijl met yoga wilt omarmen, leer je in deze eerste 50 uur in ieder geval hoe je yoga kunt integreren in je dagelijks leven.

200 uur: Verdiep jouw inzicht en word yogadocent

De totale 200-uur opleiding biedt je de certificering en training die je nodig hebt om een gekwalificeerde yogaleraar te worden. Je krijgt diepgaand inzicht in yoga filosofie, anatomie, fysiologie, Ayurveda, lesgeef methodiek, didactiek, en hands-on modificaties. Je leert hoe je anderen op een veilige en professionele manier kunt inspireren en begeleiden op hun yogapad.

*Wat uniek is aan deze opleiding is dat je ook eerst kunt beginnen met 50 uur. Indien gewenst kun je na de 50 uur de studie voortzetten met de overige 150 uur om de volledige 200-uur opleiding af te ronden. Wil je het liever bij 50 uur houden dan heb je in ieder geval al de basis gelegd voor elk yogapad wat je hierna in wilt slaan.

Certificering

Na afloop van de 200-uur opleiding ontvang je een certificaat. Hiermee kun je je registreren bij Yoga Alliance als RYT-200 (geregistreerde yogaleraar)

Data & Tijden:
2024
Tijd 11.00-18.00 uur (vrij & Za)

Eerste 50 uur Pre-opleiding
19 + 20 Apr
17+ 18 Mei
21 + 22 Juni

Vervolg 150 uur
12 + 13 Juli
Zomerstop
20 + 21 Sept
11 + 12 Okt
15 + 16 Nov
13 + 14 Dec
20 + 21 Dec
17 + 18 Jan
7 + 8 Feb
7 + 8 Maart (examens)
Locatie:
Yogapoint Utrecht
Oudegracht 44
3511 AR Utrecht

Kosten:
50 uur: € 650
Bij vervolg 150 uur: € 1650

Krijg 150 euro korting als je van te voren besluit de volledige opleiding te doen.

200 uur: € 2150 (termijnen mogelijk)


Contact docenten:
Marije de Smit
Marije@yogapoint.nl
06-23093073

Frank Loeffen
Frank@yogapoint.nl
06-2434346

Studentenervaring

“Ik heb genoten van deze opleiding. Naast het verdiepen van mijn eigen practice, heeft de opleiding mij veel geleerd over yoga filosofie en anatomie, en heb ik kennisgemaakt met Ayurveda. Juist de veelzijdigheid van deze opleiding maakt hem zo waardevol en is mijn practice nu zo veel meer dan een workout. Daarnaast zijn Frank en Marije gewoon hele fijne mensen met een aanstekelijke passie voor Ashtanga Yoga”

– Maaike S.

Inhoud van de yoga docent opleiding

De 200-uur Ashtanga Vinyasa Yoga Teacher Training van Yogapoint is een intensieve opleiding gebaseerd op de essentie van de eeuwenoude Ashtanga Vinyasa Yogatraditie, zoals die met toewijding is doorgegeven door Pattabhi Jois en zijn kleinzoon Sharath Jois. Het fundament van de opleiding is het aanleren van een consistente persoonlijke yogabeoefening (Sadhana). Dit wordt beschouwd als de structuur en houvast van jouw eigen yogapad. Het is de bron van jouw innerlijke groei en zelfontdekking.

Ashtanga Vinyasa Yoga (Primary Series)*

Leer de basisprincipes en houdingen van Ashtanga Vinyasa Yoga’s Primary Series, een dynamische en vloeiende yogavorm die de nadruk legt op de combinatir ademhaling en beweging.

Asana & Houding *

Begrijp de juiste uitlijning van yogahoudingen en leer hoe je verschillende soorten studenten kunt begeleiden om hun houdingen te verbeteren en eventuele blessures te voorkomen.

Yoga Filosofie en Oorsprong*

Verdiep je in de filosofische grondslagen van yoga en ontdek de rijke geschiedenis en spirituele aspecten die deze praktijk omringen.

Kriyas (reinigingsoefeningen)

Ontdek de reinigende technieken die binnen de yogatraditie worden gebruikt om lichaam en geest te zuiveren.

Pranayama (ademhalingsoefeningen)*

Leer diverse ademhalingstechnieken om de levensenergie (prana) te beheersen en te kanaliseren voor welzijn en ontspanning.

Meditatie technieken

Verken verschillende meditatiemethoden om innerlijke rust en bewustzijn te cultiveren.

Mantra Chanting*

Ontdek de kracht van mantra’s en hun impact op de geest en het emotionele welzijn.

Introductie van de Intermediate Serie

Ga een stap verder met Ashtanga Vinyasa Yoga door de Intermediate Series te verkennen, die meer uitdagende houdingen en sequenties bevat.

Ayurveda (voeding en levensstijl)

Leer over Ayurveda, het traditionele Indiase systeem van geneeskunde en gezondheid, en ontdek hoe het in verband staat met yoga.

Anatomie en Fysiologie

Begrijp de anatomie van het menselijk lichaam en hoe dit van toepassing is op yogahoudingen en bewegingen.

Methodiek en didactiek

Ontwikkel de vaardigheden en kennis om effectief yogalessen te plannen en te onderwijzen, inclusief didactische technieken en pedagogische benaderingen.

Hands-on modificaties en aanpassingen

Leer hoe je yoga houdingen kunt aanpassen aan verschillende lichaamstypen en behoeften van studenten.

Coaching & Mentorschap

Ontvang persoonlijke begeleiding en coaching om je te helpen groeien als een competente en zelfverzekerde yogadocent.

Examen en Certificering

Bereid je voor op het afleggen van een examen en behaal een certificaat dat je kwalificeert om yogalessen te geven en anderen te inspireren in hun yogapraktijk.

* De gemarkeerde onderdelen behoren tot de 50-uur Pre-Teacher Training. De overige onderdelen maken deel uit van de aanvullende 150 uur die nodig is voor de volledige 200-uur certificering.

Ashtanga Vinyasa Yoga Teacher Training

Vereisten en Verwachtingen

Huiswerk en zelfstudie
Tussen de weekenden door is er leeswerk en huiswerk. We raden je aan wat tijd in je agenda te plannen om dit te doen en ervan te genieten. Reken op 3-8 uur per week aan huiswerk.

Dagelijkse practice (bij voorkeur Mysore)
We verwachten dat je bereid bent om dagelijks 1-2 uur te oefenen. Dit kan echter een combinatie zijn van Mysore, geleide lessen en thuisoefening.

Yogalessen observeren en assisteren Minstens 12 uur onder begeleiding van de Hoofdleraar/Assistent.

Gezondheid & Welzijn
Laat ons vooraf weten als je last hebt van lichamelijke blessures, maar ook als je mentaal of emotioneel ergens mee zit.

Taal
Alle instructies en het materiaal worden in het Nederlands verstrekt.

Studentenervaring

Diepgang, ontdekken, groei, zoveel moois wat deze yogavorm en opleiding mij brengt. Bijna niet uit te leggen, iets wat je moet ervaren. De opleiding is heel veelzijdig, Frank en Marije zijn hele fijne docenten, ontzettend ervaren en vakkundig, zij geven ieder de ruimte om te kunnen groeien in een veilige omgeving, waar je helemaal jezelf mag zijn. Ook de gastdocenten zijn allen bijzondere mensen, waar je veel van kan leren. Voor mij persoonlijk een van de beste keuzes die ik heb gemaakt, om juist deze opleiding gewoon te gaan doen en mezelf in onder te dompelen. Love it!

– Ellen J.

Ontmoet de yoga docenten

Frank en Marije, de docenten van de 200-uur Ashtanga Vinyasa Yoga Teacher Training, zijn gepassioneerde yogadocenten met meer dan 20 jaar aan ervaring en kennis in Ashtanga Vinyasa Yoga.

Net zoals Pattabhi Jois en Sharath Jois geloven zij in de kracht van toegewijde beoefening (Bhakti) als het kloppende hart van de Ashtanga Vinyasa traditie. Het opbouwen van een krachtige persoonlijke practice is de meest betekenisvolle weg om jezelf te ontplooien. Het vormt de sleutel tot het onthullen van de diepgaande lagen van Ashtanga Vinyasa Yoga, van de fysieke houdingen tot de spirituele filosofie.

We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan deze betekenisvolle reis, waarbij we onze eigen jarenlange ervaring en praktische benadering van de Ashtanga Yogatraditie delen, zoals die door onze eigen leraren is overgedragen.

Frank - Ashtanga Vinyasa Yoga Teacher Training
Marije - Ashtanga Vinyasa Yoga Teacher Training

Maak kennis met Frank

Frank heeft sinds 2002 een dagelijkse practice en beoefent en doceert de eerste en tweede serie van Ashtanga Vinyasa Yoga in zijn doorlopende Mysore programma in Nijmegen onder de naam Yoga Morning School.

Maak kennis met Marije

Marije heeft een vergelijkbare achtergrond in de praktijk en is een inspirerende, motiverende leraar met een natuurlijk talent om je te begeleiden op jouw yogareis. Ze heeft met succes meerdere Mysore programma’s opgezet in Utrecht en Rotterdam.

Waarom een Yoga Teacher Training?

Veel mensen beginnen aan een teacher training zonder zelfs maar de intentie te hebben om yoga-docent te worden. Met deze opleiding ontwikkel je niet alleen je yogavaardigheden, maar bouw je ook aan zelfbewustzijn, groei je als individu en  leer je op een veilige en professionele manier een yogales geven.

Diepgaande Beoefening

Tijdens deze opleiding duik je diep in de Ashtanga Vinyasa Yoga Practice. Je ontwikkelt fysieke en mentale kracht door een gestructureerde benadering van yoga. Je wordt gemotiveerd en begeleid om dit in je dagelijks ritme te krijgen.

Persoonlijke Ontwikkeling

Naast het leren van de yoga methode, is deze opleiding een reis naar zelfontdekking en groei. Het zal je helpen om je eigen grenzen te verleggen en je zelfvertrouwen te vergroten.

Gemeenschap en Verbondenheid

Tijdens de opleiding bouw je sterke banden op met medestudenten en docenten. Dit geeft je een gevoel van gemeenschap en ondersteuning tijdens de opleiding.

Dieper inzicht

Je krijgt diepgaand inzicht in yogafilosofie, anatomie en de innerlijke aspecten van yoga. Naast het gebruik van onze reader en yogaboeken vergroot je met de workshops je begrip van de praktijk op het gebied van Anatomie, Methodiek, Stemgebruik, filosofie en nog veel meer.

Levensstijl verandering

Als je een levensstijl met yoga wilt omarmen, leer je hoe je yoga kunt integreren in je dagelijks leven. Voor degenen die dromen van een carrière als yogaleraar, biedt deze opleiding een solide basis.

Gekwalificeerde Yogadocent worden

De totale 200 uur opleiding biedt je de certificering en training die je nodig hebt om een gekwalificeerde yogaleraar te worden. Je leert hoe je anderen kunt inspireren en begeleiden op hun yogapad.

Studentenervaring

Frank en Marije zijn heel gepassioneerd over Ashtanga Vinyasa Yoga, en dat brengen ze ook helemaal zo over. Je leert dan ook alles over de tradities, filosofie, de geschiedenis en ayurveda, kortom de hele levensstijl. Met de boeken die je gaat lezen, de gastdocenten die elk op hun gebied zijn gespecialiseerd en de bezielende begeleiding van Frank en Marije is deze docenten opleiding dan ook zeker een aanrader!

– Sonja J.

Yoga Alliance Erkende Yogaopleiding

De Ashtanga Vinyasa Yoga Teacher Training van Yogapoint is erkend door de Yoga Alliance. RYT is het internationale keurmerk voor yogaleraren.

Na afloop van de opleiding ontvang je een certificaat. Hiermee kun je je registreren bij Yoga Alliance als RYT-200 (geregistreerde yogaleraar).

Ashtanga Vinyasa Yoga Teacher Training 2024

 Heb je verder nog vragen?

Bekijk onze FAQ of neem gerust contact met ons op. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

We zijn hier om je te helpen en kijken ernaar uit om je binnenkort bij Yogapoint Utrecht te zien. 

Yogapoint Utrecht – Oudegracht
Oudegracht 44 en 44 a/d Werf
3511 AR Utrecht (Centrum)

Yogapoint Utrecht – Leidsche Rijn
Strijkviertel 26
3454 PM Utrecht

Yogapoint Utrecht – Vleuten
Kees Valkensteinlaan 4
3451 CJ Utrecht

Yogapoint Utrecht – Zuilen
Demkaweg 11
3555 HW Utrecht

info@yogapoint.nl
 T. 030 – 2271617