Yogastijlen

Ontdek een ruim aanbod aan diverse yogastijlen

Of je nu op zoek bent naar ontspanning, kracht, flexibiliteit, balans, Yogapoint Nijmegen heeft voor elk wat wils. Ontdek hieronder onze verschillende yogastijlen en vind degene die het beste bij jou past. We heten je van harte welkom om de rust, kracht en balans te vinden die je zoekt. Hieronder vind je een beschrijving van onze verschillende yogalessen.

Hatha Yoga in Nijmegen

Hatha Yoga

Hatha Yoga is een klassieke yogastijl die zich richt op het in balans brengen van lichaam en geest door middel van houdingen (asana’s), ademhalingsoefeningen (pranayama) en meditatie. Versterk je lichaam, vergroot je flexibiliteit en creëer innerlijke rust met Hatha Yoga.

Yin Yoga in Nijmegen

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige en meditatieve yogastijl waarbij de houdingen langere tijd worden aangehouden, vaak tussen de 3 en 5 minuten. Dit stimuleert het bindweefsel, maakt het lichaam flexibeler en brengt diepe ontspanning teweeg. Geniet van de rustgevende en verkwikkende effecten van Yin Yoga.

Vinyasa Yoga in Nijmegen

Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga is een dynamische en flowyogastijl waarbij de houdingen op een vloeiende manier met elkaar worden verbonden, gesynchroniseerd met de ademhaling. Deze actieve en energieke stijl helpt bij het opbouwen van kracht, het vergroten van flexibiliteit en het bevorderen van een gezonde ademhaling.

Restorative Yoga in Nijmegen

Restorative Yoga

Restorative Yoga is een kalmerende en herstellende yogastijl die zich richt op diepe ontspanning en het loslaten van spanning in het lichaam. Met behulp van ondersteunende hulpmiddelen zoals kussens en dekens worden de houdingen comfortabel en langdurig aangehouden om het lichaam volledig te laten ontspannen.

Ashtanga Yoga in Nijmegen

Ashtanga Basics

Ashtanga Yoga is een dynamische en krachtige yogastijl met een vaste serie houdingen.Bij Yogapoint Nijmegen bieden we Ashtanga Basics lessen aan, waarin de basisprincipes en houdingen van Ashtanga Yoga worden geïntroduceerd. Deze lessen zijn geschikt voor beginners en voor diegenen die hun Ashtanga-practice willen verfijnen.

Ashtanga Mysore (Yoga Morning School)

Een dynamische en individuele benadering van de traditionele Ashtanga Yoga. Het is een practice waarbij je onder begeleiding van ervaren docenten in je eigen tempo door een vaste reeks asana’s (houdingen) beweegt. Geen ervaring nodig, alleen een open geest en de bereidheid om je voor langere tijd te verbinden.

meditatie

Meditatie

Tijdens onze gratis meditatie les bij Yogapoint Nijmegen leer je hoe je stapsgewijs toe werkt naar het niveau van meditatie. Volgens de oude geschriften is meditatie een “spontane” verhoogde staat van bewustzijn. Volgens moderne wetenschappelijke studies verhoogt regelmatige Meditatie je gelukshormoon en vermindert het aanzienelijk je stresshormoon.

Yoga Nidra, ook wel bekend als de yogische slaap, is een diepe ontspanningstechniek waarbij je in een staat van bewuste slaap wordt gebracht. Tijdens de Yoga Nidra lessen word je begeleid door een docent om je lichaam en geest te ontspannen en om innerlijke rust en helderheid te ervaren. Deze les is ideaal voor het verminderen van stress en het bevorderen van een goede nachtrust.

Breathwork

Breathwork, of ademwerk, is een helende en transformerende praktijk die zich richt op het bewustzijn en de controle van je ademhaling om emotionele, fysieke en mentale genezing te bevorderen. Door middel van ademhalingstechnieken en oefeningen kun je diepe ontspanning ervaren en spanning in het lichaam loslaten. Ontdek een oase van rust en vernieuwing door middel van ademwerk.

Yogalessen voor iedereen

Ben je op zoek naar goede, maar betaalbare yogalessen? Kom dan naar Yogapoint!

Onze missie is om yoga toegankelijk maken voor iedereen.

★★★★★

“Het is een kleine stap van de hectiek van de stad naar een stille plek en een moment van rust voor jezelf, met anderen. Dit is ook de kracht van Yogapoint; de diversiteit in aanbod, waardoor je kunt kiezen wat op dat moment fijn is voor jou. Iedere dag kan weer heel anders zijn, maar yoga doen is uiteindelijk eigenlijk altijd fijn!

– Marieke B.

Blog & Nieuws

Feestelijke Opening Yogapoint Nijmegen – De Vasim op 30 maart

Op Zaterdag 30 maart openen we met trots de deuren van onze nieuwe yogastudio, Yogapoint De Vasim in Nijmegen-West, en we willen jou van harte uitnodigen om samen met ons deze speciale dag te vieren. Geniet van gratis yogalessen en ontvang een goodiebag!

Workshop GYROKINESIS® op 24 maart

De GYROKINESIS® Methode is een bewegingsmethode die het hele lichaam aanspreekt, energiebanen opent, het zenuwstelsel stimuleert, het bewegingsbereik vergroot en functionele kracht creëert door ritmische, vloeiende bewegingssequenties. Het is een originele en unieke methode die beweging, ademhaling en mentale focus coördineert. Members krijgen 10% ledenkorting.

Workshop Cacao-Ceremonie met Sound Journey op 10 maart

Dompel jezelf onder in de betoverende wereld van de Cacao-Ceremonie met Sound Journey op 10 maart bij Yogapoint Nijmegen. Ceremoniële Cacao opent je hart en creëert diepe verbindingen, terwijl de Sound Journey met klankschalen, sjamanendrums en andere akoestische instrumenten je meeneemt op een reis van ontspanning en persoonlijke inzichten. Members krijgen 10% ledenkorting.

Meer blog & nieuws >

Is Yoga helemaal nieuw voor jou?

Is Yoga helemaal nieuw voor jou?

Of je nou beginner bent of al meer gevorderd, bij Yogapoint ben je welkom, precies zoals je bent.

Wil je graag weten hoe je kunt beginnen met Yoga? We helpen je graag op weg!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Yogapoint Nijmegen en ontvang tijdelijk een gratis proefles!

Met onze nieuwsbrief ontvang je als eerste updates over speciale aanbiedingen, nieuwe evenementen, workshops en yoga inspiratie.

* verplicht

Heb je verder nog vragen?

Bekijk onze FAQ of neem gerust contact met ons op.

We zijn hier om je te helpen en kijken ernaar uit om je binnenkort bij Yogapoint Nijmegen te zien. 

Yogapoint Nijmegen – Centrum
Van Welderenstraat 29, 6511 LP Nijmegen

info@yogapoint.nl
+31 6 24343469
yogapoint.nl