Yogastijlen

Septemberkorting

tot 25% korting op Onbeperkt Yoga

Heel September bieden we onze memberships aan voor een zachte prijs

Ontdek een ruim aanbod aan diverse yogastijlen

Of je nu op zoek bent naar ontspanning, kracht, flexibiliteit, balans, Yogapoint Nijmegen heeft voor elk wat wils. Ontdek hieronder onze verschillende yogastijlen en vind degene die het beste bij jou past. We heten je van harte welkom om de rust, kracht en balans te vinden die je zoekt. Hieronder vind je een beschrijving van onze verschillende yogalessen.

Hatha Yoga in Nijmegen

Hatha Yoga

Hatha Yoga is een klassieke yogastijl die zich richt op het in balans brengen van lichaam en geest door middel van houdingen (asana’s), ademhalingsoefeningen (pranayama) en meditatie. Versterk je lichaam, vergroot je flexibiliteit en creëer innerlijke rust met Hatha Yoga.

Yin Yoga in Nijmegen

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige en meditatieve yogastijl waarbij de houdingen langere tijd worden aangehouden, vaak tussen de 3 en 5 minuten. Dit stimuleert het bindweefsel, maakt het lichaam flexibeler en brengt diepe ontspanning teweeg. Geniet van de rustgevende en verkwikkende effecten van Yin Yoga.

Vinyasa Yoga in Nijmegen

Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga is een dynamische en flowyogastijl waarbij de houdingen op een vloeiende manier met elkaar worden verbonden, gesynchroniseerd met de ademhaling. Deze actieve en energieke stijl helpt bij het opbouwen van kracht, het vergroten van flexibiliteit en het bevorderen van een gezonde ademhaling.

Restorative Yoga in Nijmegen

Restorative Yoga

Restorative Yoga is een kalmerende en herstellende yogastijl die zich richt op diepe ontspanning en het loslaten van spanning in het lichaam. Met behulp van ondersteunende hulpmiddelen zoals kussens en dekens worden de houdingen comfortabel en langdurig aangehouden om het lichaam volledig te laten ontspannen.

Ashtanga Yoga in Nijmegen

Ashtanga Basics

Ashtanga Yoga is een dynamische en krachtige yogastijl met een vaste serie houdingen.Bij Yogapoint Nijmegen bieden we Ashtanga Basics lessen aan, waarin de basisprincipes en houdingen van Ashtanga Yoga worden geïntroduceerd. Deze lessen zijn geschikt voor beginners en voor diegenen die hun Ashtanga-practice willen verfijnen.

Ashtanga Mysore (Yoga Morning School)

Een dynamische en individuele benadering van de traditionele Ashtanga Yoga. Het is een practice waarbij je onder begeleiding van ervaren docenten in je eigen tempo door een vaste reeks asana’s (houdingen) beweegt. Geen ervaring nodig, alleen een open geest en de bereidheid om je voor langere tijd te verbinden.

meditatie

Meditatie

Tijdens onze gratis meditatie les bij Yogapoint Nijmegen leer je hoe je stapsgewijs toe werkt naar het niveau van meditatie. Volgens de oude geschriften is meditatie een “spontane” verhoogde staat van bewustzijn. Volgens moderne wetenschappelijke studies verhoogt regelmatige Meditatie je gelukshormoon en vermindert het aanzienelijk je stresshormoon.

Yoga Nidra, ook wel bekend als de yogische slaap, is een diepe ontspanningstechniek waarbij je in een staat van bewuste slaap wordt gebracht. Tijdens de Yoga Nidra lessen word je begeleid door een docent om je lichaam en geest te ontspannen en om innerlijke rust en helderheid te ervaren. Deze les is ideaal voor het verminderen van stress en het bevorderen van een goede nachtrust.

Breathwork

Breathwork

Breathwork, of ademwerk, is een helende en transformerende praktijk die zich richt op het bewustzijn en de controle van je ademhaling om emotionele, fysieke en mentale genezing te bevorderen. Door middel van ademhalingstechnieken en oefeningen kun je diepe ontspanning ervaren en spanning in het lichaam loslaten. Ontdek een oase van rust en vernieuwing door middel van ademwerk.

★★★★★

“Het is een kleine stap van de hectiek van de stad naar een stille plek en een moment van rust voor jezelf, met anderen. Dit is ook de kracht van Yogapoint; de diversiteit in aanbod, waardoor je kunt kiezen wat op dat moment fijn is voor jou. Iedere dag kan weer heel anders zijn, maar yoga doen is uiteindelijk eigenlijk altijd fijn!

– Marieke B.

Blog & Nieuws

Early Bird tickets: 13 Oktober – Mini Yoga Retraite in Nijmegen

27 Augustus 2023 – Geniet van een avond met Yoga, ademwerk, meditatie, een vegetarisch Indiaas diner en een dansfeest met dj MERU.

Septemberkorting: tot 25% korting op Onbeperkt Yoga

1 September 2023 – Heel September bieden we onze memberships aan voor een zachte prijs. 

Ashtanga Mysore

Nieuw! Mysore (Yoga Morning School) Toegangskaart voor Yogapoint Members

31 Augustus 2023 – Krijg onbeperkt toegang tot de Mysore lessen van Yoga Morning School.

Meer blog & nieuws >

Onbeperkt Yoga voor 14 euro

Speciale aanbieding voor nieuwe leden

Ontdek onze yogalessen, de docenten en de studio en geniet onbeperkt van de voordelen van Yoga


  • Onbeperkt toegang tot alle yogalessen
  • Geldig voor twee weken na aankoop
  • Voor slechts 14 euro
  • Alleen voor nieuwe leden

*Het product loopt automatisch af, je zit dus nergens aan vast. Na afloop van je introductieperiode ontvang je een aantrekkelijk vervolg aanbod!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Yogapoint Nijmegen en ontvang tijdelijk een GRATIS yogales!

Ontvang als eerste updates over speciale aanbiedingen, nieuwe evenementen, workshops en andere community activiteiten.

* verplicht

Heb je verder nog vragen?

Bekijk onze FAQ of neem gerust contact met ons op.

We zijn hier om je te helpen en kijken ernaar uit om je binnenkort bij Yogapoint Nijmegen te zien. 

Yogapoint Nijmegen 
Van Welderenstraat 29
6511 LP Nijmegen

info@yogapoint.nl
+31 6 24343469
yogapoint.nl