Wil je een 500 uur Yoga opleiding volgen? Dat kan bij ons. Deze 300-uur opleiding voor gevorderden is een verdiepingsopleiding die aansluit op de vooropleiding van 200 uur. Deze twee opleidingen tellen samen als een complete 500 uur Yoga opleiding. Tijdens deze beroepsopleiding leer je nog meer over de technieken van yoga. Na afloop heb je meer inzicht, vaardigheid en ervaring en ben je een echte professional die zijn of haar cursisten het allerbeste kan bieden als yogadocent. Uiteraard is de opleiding erkend en wordt deze gegeven bij een Yoga Alliance Registered Yoga School.

Inhoud

De 500 uur Yoga opleiding is verdeeld in verschillende categorieën. Zo leer je nog meer over technieken, training en de praktijk. Er wordt analytisch gekeken naar verschillende yogatechnieken zoals asana’s kriyas, zingen, mantra en meditatie. Een ander belangrijk onderdeel van de opleiding is het bestuderen van de Yogafilosofie, levensstijl en ethiek. Je gaat dieper in op verschillende yogafilosofieën en leert meer over traditionele teksten. Want yoga is een levensstijl waar je als yogadocent helemaal in thuis moet zijn. Daarnaast wordt er in de praktijk geoefend. Elke cursist zal in de praktijk lesgeven en assisteren en feedback geven en ontvangen. Ook leer je meer over anatomie en fysiologie. Wat ademhaling kan doen voor je lichaam en wat gezonde bewegingspatronen zijn. De laatste twee onderdelen zijn vakdidactiek en chakrapsychologie. Tijdens vakdidactiek komen de lesgeefstijlen en kwaliteiten van de leraar aan bod. En chakrapsygologie vormt de rode draad door de gehele opleiding. Alle chakra’s worden doorlopen. Je leert meer over blokkades, hoe deze zich kunnen vertonen en wat daaraan gedaan kan worden.

Yogafilosofie

De nadruk van de 500 uur Yoga opleiding ligt op individueel leren en het begeleiden van anderen. Hoe je de yogafilosofie op een juiste manier kunt integreren in het dagelijks leven en tijdens het lesgeven. De cursist krijgt alle ruimte om zich persoonlijk te ontwikkelen en zijn haar eigen stijl van lesgeven te ontdekken.

Toelatingseisen

Voordat je kunt starten met de 500 uur Yoga opleiding moet je de yogaopleiding van minimaal 200 uur succesvol afgerond hebben. Ervaring in het lesgeven is gewenst maar niet vereist.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de 500 uur Yoga opleiding en ben je benieuwd of het iets voor je is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of klik hier. We kunnen je dan ook meer informatie geven over de inhoud en de kosten van de opleiding.