Yoga voor beginners in Nijmegen

Ben jij nieuw in de wereld van yoga?

Als je nieuw bent in de wereld van yoga, kan het beoefenen van yoga een geweldige manier zijn om je lichaam, geest en welzijn te verbeteren. Om je te helpen op weg te gaan, hebben we hier een lijst met handige yogatips voor beginners samengesteld. We hopen dat deze tips je helpen om je yogareis te beginnen. Bij Yogapoint Nijmegen staan we klaar om je te begeleiden en te ondersteunen

Goran Kavcic

Wat is Yoga nou eigenlijk?

Yoga is een oude praktijk die zijn oorsprong vindt in India en zich richt op het creëren van harmonie tussen lichaam en geest. Het woord “yoga” is afgeleid van het Sanskrietwoord “yuj”, wat “verenigen” of “samenvoegen” betekent. Het doel van yoga is om eenheid te bereiken tussen het fysieke, mentale en spirituele aspect van het individu.

Yoga omvat verschillende aspecten, waaronder fysieke houdingen (asana’s), ademhalingsoefeningen (pranayama), meditatie en ethische richtlijnen voor een bewuste en gebalanceerde levensstijl. Het beoefenen van yoga biedt talloze voordelen, zoals het vergroten van de flexibiliteit, kracht en balans, het verminderen van stress, het bevorderen van een gezonde ademhaling en het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn.

Yoga is toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Het is geen competitieve activiteit, maar eerder een persoonlijke reis waarbij je jezelf kunt ontdekken en ontwikkelen op fysiek, mentaal en spiritueel niveau. Het is belangrijk om yoga te benaderen met een open geest, geduld en respect voor je eigen grenzen.

Hoewel yoga in het Westen vaak wordt geassocieerd met fysieke houdingen, gaat yoga verder dan alleen lichaamsbeweging. Het is een holistische praktijk die streeft naar balans, innerlijke rust en het bevorderen van een gezonde levensstijl. Het is een manier om in contact te komen met jezelf, je ademhaling, je lichaam en de wereld om je heen.

Hoe bereid je je voor op een Yogales?

1. Begin met een open geest

Yoga is meer dan alleen fysieke oefeningen. Het is een holistische benadering die de nadruk legt op ademhaling, mindfulness en het verbinden van lichaam en geest. Kom naar de les met een open geest en wees bereid om nieuwe ervaringen te omarmen.

2. Kies de juiste les voor jou

Bij Yogapoint Nijmegen bieden we verschillende yogastijlen en niveaus aan. Als beginner is het raadzaam om te beginnen met een zachtere yogastijl, zoals Hatha yoga of Yin yoga. Onze ervaren docenten helpen je graag de juiste keuze te maken.

3. Draag comfortabele kleding

Zorg ervoor dat je comfortabele, ademende kleding draagt waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Kies voor kledingstukken die niet te strak zitten en je bewegingsvrijheid niet beperken. Yoga wordt vaak op blote voeten beoefend, maar je kunt ook antislip-yogasokken dragen als je dat prettiger vindt.

4. Respecteer de yogaruimte

Kom op tijd voor de les en respecteer de rustige sfeer in de yogaruimte. Zet je telefoon uit of op stil en vermijd luide gesprekken. Door deze ruimte van stilte en sereniteit te behouden, help je jezelf en anderen om volledig in de yogapraktijk op te gaan.

5. Luister naar je lichaam

Yoga is geen competitie. Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en je eigen grenzen te respecteren. Forceer niets en vermijd het overschrijden van je comfortzone. Ga op je eigen tempo en wees geduldig met jezelf. Je zult merken dat je flexibiliteit en kracht geleidelijk toenemen.

6. Focus op je ademhaling

Ademhaling is een essentieel onderdeel van yoga. Leer hoe je diep en bewust kunt ademen tijdens de oefeningen. Dit helpt bij het kalmeren van de geest, het verminderen van stress en het vergroten van je focus. Luister naar de aanwijzingen van de docent en laat je ademhaling je door de houdingen begeleiden.

7. Wees consistent

Net als bij elke nieuwe vaardigheid vergt het tijd en oefening om de voordelen van yoga te ervaren. Probeer regelmatig naar de lessen te komen en jezelf de tijd te geven om te groeien. Je zult merken dat je na verloop van tijd meer flexibiliteit, kracht en innerlijke rust ontwikkelt.

Onbeperkt Yoga voor 14 euro

Speciale aanbieding voor nieuwe leden

Meld je nu aan als nieuw lid en profiteer van onze exclusieve actie! Geniet van twee weken onbeperkt yoga voor slechts 14 euro. Dit is de perfecte kans om onze verschillende yogastijlen en yogadocenten uit te proberen en te ontdekken welke yogales het beste bij jou past.


Blog & Nieuws

Early Bird tickets: 13 Oktober – Mini Yoga Retraite in Nijmegen

27 Augustus 2023 – Geniet van een avond met Yoga, ademwerk, meditatie, een vegetarisch Indiaas diner en een dansfeest met dj MERU.

Septemberkorting: tot 25% korting op Onbeperkt Yoga

1 September 2023 – Heel September bieden we onze memberships aan voor een zachte prijs. 

Ashtanga Mysore

Nieuw! Mysore (Yoga Morning School) Toegangskaart voor Yogapoint Members

31 Augustus 2023 – Krijg onbeperkt toegang tot de Mysore lessen van Yoga Morning School.

Meer blog & nieuws >

Onbeperkt Yoga voor 14 euro

Speciale aanbieding voor nieuwe leden

Ontdek onze yogalessen, de docenten en de studio en geniet onbeperkt van de voordelen van Yoga


  • Onbeperkt toegang tot alle yogalessen
  • Geldig voor twee weken na aankoop
  • Voor slechts 14 euro
  • Alleen voor nieuwe leden

*Het product loopt automatisch af, je zit dus nergens aan vast. Na afloop van je introductieperiode ontvang je een aantrekkelijk vervolg aanbod!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Yogapoint Nijmegen en ontvang tijdelijk een GRATIS yogales!

Ontvang als eerste updates over speciale aanbiedingen, nieuwe evenementen, workshops en andere community activiteiten.

* verplicht

Heb je verder nog vragen?

Bekijk onze FAQ of neem gerust contact met ons op.

We zijn hier om je te helpen en kijken ernaar uit om je binnenkort bij Yogapoint Nijmegen te zien. 

Yogapoint Nijmegen 
Van Welderenstraat 29
6511 LP Nijmegen

info@yogapoint.nl
+31 6 24343469
yogapoint.nl