Hatha Yoga Dordrecht

Opzoek naar hatha yoga lessen in Dordrecht? Yogapoint biedt een ruim aanbod van hatha lessen aan in het centrum van Dordrecht.

Een les reserveren kan eenvoudig via het lesrooster dat onderaan deze pagina staat weergegeven. Ook kun je een les of abonnement kopen via de tarievenpagina. Met een abonnement kun je deelnemen in alle Yogapoint studio’s en aan alle online lessen.

Wat kan ik verwachten van een hatha yoga les?

Hatha yoga is één van de basisvormen van yoga. Het is een vorm die vrij rustig is, waardoor iedereen het kan beoefenen. De oefeningen worden ook wel asana’s genoemd en bestaan uit houdingen. Een houding is een positie die voor een bepaalde tijd wordt vastgehouden. Het is belangrijk dat je volledig blijft doorademen, ook wanneer je in de houding bent. Ontspanning speelt een grote rol bij deze les, maar je spieren zijn ook zeker aan het werk. Kortom, een combinatie van inspanning en ontspanning.

Naast de verschillende houdingen, zijn er ook specifieke ademhalingsoefeningen. Deze ademhalingsoefenigen, ook wel pranayama genoemd, kunnen verschillende doelen hebben. Er zijn ademoefeningen die zorgen voor meer zuurstof en ook ademoefeningen die juist voor meer ontspanning zorgen. De docent sluit de les af met een eindontspanning waarin je in een liggende positie ontspant (savasana). In die houding kun je het lichaam volledig laten ontspannen en kan het herstellen van de eerder gedane fysieke activiteiten. De docent geeft hierbij instructies, zodat je kunt volgen en meer ontspanning kunt vinden.

Waarom yogales bij Yogapoint Dordrecht?

Yogapoint Dordrecht verzorgt niet alleen hatha yoga lessen, maar ook veel verschillende andere vormen, zoals yin yoga, vinyasa yoga en restorative yoga. Elke dag kun je lessen volgen en met je abonnement kun je overal aan deelnemen. Yogapoint is in 2010 opgericht en het idee was altijd om “yoga voor iedereen” te maken. De prijzen zijn dan ook altijd scherp en je krijgt er veel voor terug.

Hieronder vind je het lesrooster. Zien we je snel in één van de lessen?

Yoga Point Dordrecht

Raamstraat 32

info@yogapoint.nl

T. 030 – 2271617