Hatha Yoga in Leidche Rijn

Hatha yoga is één van de meest onderwezen lessen in Leidsche Rijn. Deze yogavorm wordt ook gegeven in Vleuten. Met je abonnement kun je zowel in Leidsche Rijn als in Vleuten deelnemen aan alle lessen.

Hatha yoga is één van de basisvormen van yoga. Het bestaat uit lichamelijke oefeningen en uit ademoefeningen. De les is over het algemeen vrij rustig, maar kan ook zeker intensief zijn. Ontspanning en ademhaling spelen een centrale rol bij deze lesvorm. Je lichaam wordt soepeler en je leert om te ontspannen. In Leidsche Rijn en vleuten zijn daarnaast meer yogavormen die je kunt afwisselen met de hatha yoga. Zo is er bijvoorbeeld ook restorative yoga of vinyasa yoga. De restorative yoga is juist wat rustiger en de vinyasa meer actief dan de hatha les. Zo is er voor iedereen wat wils bij Yogapoint Leidsche Rijn en Vleuten.

Wil je een keer een hatha yoga les van Yogapoint Leidsche Rijn online proberen? Dat kan hier:

Voor wie is de hatha yoga in Leidsche Rijn geschikt?

We kunnen hier kort over zijn: Deze les is geschikt voor iedereen. De les is relatief vrij rustig en mocht je een bepaalde houding niet kunnen, is er altijd een alternatieve oefening. Als je nog iets rustiger wilt beginnen, bijvoorbeeld vanwege een blessure, dan zou je ook nog kunnen kiezen voor de restorative yoga.

Bij de hatha yoga is het uiteraard de bedoeling dat je goed met je lichaam omgaat. Je forceert niet en laat ruimte zijn voor ontspanning. Onnodige gedachtes probeer je op te merken en weer los te laten. Hierdoor zul je langzaam steeds meer kunnen ontspannen. Tegelijkertijd ben je ook wel echt aan het werk met je lichaam. Spieren zijn actief en worden gerekt en tegelijkertijd blijf je zo volledig mogelijk ademhalen en laat je het lichaam ontspannen waar mogelijk. Voor dit alles hoef je in het geheel niet lenig te zijn. Het gaan zelfs helemaal niet om lenigheid. Uiteraard zul je wel merken dat je leniger wordt, maar dat is een persoonlijk proces en niet het doel perse. Het belangrijkste is dat je lichamelijk en geestelijk positieve effecten ervaart. Geef dit proces wel de tijd. Het kunnen ontspannen, heeft soms wat tijd nodig.

Welke yoga lessen in Leidsche Rijn / Vleuten

Onderstaand vind je het lesrooster met daarin ook alle hatha yoga lessen in Leidsche Rijn en Vleuten. Je kunt met je abonnement overigens ook onder andere deelnemen in Zuilen en op de Oudegracht.

Yoga Point Leidsche Rijn & Vleuten

Strijkviertel 26 (Leidsche Rijn)

Kees Valkensteinlaan 4 (Vleuten)

info@yogapoint.nl

T. 030 – 2271617