Online yoga cursus Yogapoint

Deze online yoga cursus geeft je meer inzicht in de verschillende yogahoudingen. Kennis kun je bijvoorbeeld gebruiken als voorbereiding op een yoga docent opleiding of gewoon als verdieping van je yogabeoefening. Het is niet bedoeld als cursus om daarna zelf les te kunnen geven, maar het kan wel helpen om je beter klaar te stomen voor het lesgeven.

De cursus wordt onderwezen door de docente Diana Eling, zelf gediplomeerd yogadocente en eigenaresse van een yogastudio. Voor vragen is zij ook beschikbaar en mocht je meer van haar lessen willen volgen dan kan dat in de yogastudio van Yogapoint Utrecht Zuilen of via de online omgeving op deze website.

Inhoud van online yoga cursus

In totaal omschrijft deze online opleiding 50 yoga houdingen, inclusief de Sanskriet namen. Deze asana’s komen ook weer terug in de 13 extra online yogalessen, waardoor je kunt zien en ervaren hoe de houding in een les kan worden toegepast. Daarnaast bevat deze cursus verschillende zonnegroeten en ademoefeningen. Dit alles kun je digitaal op je eigen tempo leren. Gemiddeld doe je over de gehele yogacursus circa 12 weken. Uiteraard is dit afhankelijk van je eigen tempo en ervaring en kun je dit zelf indelen.

De online cursus is opgedeeld in 12 lessen. Hierdoor is er een duidelijke volgorde die je kunt aanhouden. Alle informatie krijg je digitaal toegestuurd en je kunt al snel aan de slag. De moeilijkheid van de yogahoudingen varieert. Het gaat dan vooral ook om het vergroten van de kennis over de houdingen. Daarom is deze online module geschikt voor iedereen, ook al kun je niet alles zelf perfect uitvoeren. Yoga wordt immers niet beperkt door leeftijd of fysieke eigenschappen. Het is niet de bedoeling om de meest lenige te worden, maar om meer kennis te hebben. Die kennis krijg je ook door mee te doen aan de 13 online lessen en te ervaren wat het effect van de houdingen is.

Wat heb je nodig voor deze cursus?

Het enige wat je voor deze cursus nodig hebt, is een tablet, telefoon of laptop en een yogamat. Het is tevens mogelijk om vragen te stellen aan de yogadocente Diana. Diana is de eigenaresse van Yogapoint Zuilen en zal je begeleiden bij deze online module. Wil je na deze cursus verdergaan met een yoga docent opleiding? Dan kun je terecht bij onder andere de hatha yoga basic teacher training in Leidsche Rijn Utrecht. Indien je deze online cursus hebt afgerond, krijg je korting op de live opleidingen van Yogapoint.

Iedereen kan deelnemen aan deze module. We raden wel aan om minstens 6 maanden ervaring met yoga te hebben om het optimale uit deze cursus te halen. Indien je die ervaring nog niet hebt, nodigen we je uit om lessen te volgen in één van de Yogapoint vestigingen of in de online omgeving van Yogapoint.