Gratis Meditatieles in Nijmegen

meditatie

Gratis Meditatieles

Volgens de oude geschriften is meditatie een “spontane” verhoogde staat van bewustzijn. Volgens moderne wetenschappelijke studies verhoogt regelmatige Meditatie je gelukshormoon en vermindert het aanzienelijk je stresshormoon.

Met andere woorden, regelmatig deelnemen aan deze les geeft je de kans om meer te leren over Meditatie en over jezelf. Zodat je ook thuis tijd kunt vrijmaken voor een regelmatige beoefening van deze technieken.

Wat is Meditatie?

Meditatie is een tijdloze en diepgaande praktijk die gericht is op het cultiveren van innerlijke vrede, helderheid en bewustzijn. Het omvat diverse methoden en benaderingen die individuen helpen om een diepere verbinding met zichzelf te vinden, terwijl ze tegelijkertijd een staat van kalmte en bewustwording ontwikkelen.

Door de aandacht te richten op het huidige moment, kunnen stress en zorgen verminderen en kan de geest kalmeren. Meditatie kan een diepe staat van ontspanning bereiken en dient als een krachtig hulpmiddel om emotionele en mentale blokkades los te laten en een gevoel van innerlijke rust en balans te herstellen.

Wat zijn de voordelen van Meditatie?

Meditatie biedt talrijke voordelen. Door regelmatige beoefening van Meditatie kun je de volgende voordelen ervaren:

  • Stressvermindering: Meditatie helpt om stressniveaus te verlagen door de geest te kalmeren en de productie van stresshormonen te verminderen.
  • Verbeterde concentratie: Regelmatige meditatie kan de concentratie en focus vergroten, waardoor je beter in staat bent om taken en activiteiten uit te voeren.
  • Emotionele balans: Meditatie helpt je om beter om te gaan met emoties door bewustwording en acceptatie, waardoor je emotionele veerkracht wordt versterkt.
  • Verhoogd welzijn: Door regelmatig te mediteren, kun je een algeheel gevoel van welzijn ervaren, doordat het positieve emoties en gevoelens van tevredenheid bevordert.
  • Verdiepte zelfontdekking: Meditatie kan helpen bij het verkennen van je innerlijke zelf, waardoor je inzicht krijgt in je gedachten, gewoonten en diepere aspecten van je persoonlijkheid.

Meditatie bij Yogapoint Nijmegen

Wil je Meditatie ervaren? Bij Yogapoint Nijmegen bieden we inspirerende Meditatie lessen aan die je uitnodigen om stress te verminderen en innerlijke balans te herstellen. Onze lessen zijn geschikt voor alle niveaus, inclusief beginners. Kom naar Yogapoint Nijmegen en ontdek de helende effecten van Meditatie op zowel lichaam als geest.

★★★★★

“Fijne betrokken docenten, flexibele lestijden en afwisselende lessen. Heerlijk om met Hatha of Yin tot ontspanning te komen na een drukke werkdag of met Ashtanga actief met je lijf bezig te zijn. Daarnaast ook de mogelijkheid tot workshops door gastdocenten voor verdere verdieping. Al met al een fijne plek om yoga te beoefenen.”

– Renee L.

Blog & Nieuws

Openingsactie wegens succes verlengd: 35% korting op Onbeperkt Yoga Membership

Om de opening van onze nieuwe studio Yogapoint de Vasim te vieren bieden we 35% korting op een Onbeperkt Yoga Membership! De actie is verlengd tot 15 mei.

Begin 2 weken Yoga tijdens de mei vakantie voor 14,-

Nog nooit bij Yogapoint geweest? Probeer nu tijdelijk 14 dagen voor 14 euro.

Frank

Workshop Breathwork & Yoga Nidra door Frank op 26 Mei

Stap de diepte in met intensieve ademhaling technieken, waaronder de invloedrijke Wim Hof-methode, voor een transformerende reis. Yogapoint Members krijgen 10% korting!

Binnenkort: Bryce Delbridge Weekendworkshop

Tijdens deze weekendworkshop duik je diep in het aanpassen van jouw yogabeoefening, het afstemmen van je houding en het verbeteren van je gezondheid. Dit legt de basis voor Asana waardoor je jezelf kunt ontwikkelen in de diepere aspecten van yoga.

Jill’s Yoga Verhaal: Just Breathe

Gisteren volgde ik een ademles bij Yogapoint. Dat klinkt wat vreemd natuurlijk, les krijgen in ademen. Als er iets is dat wij mensen níet hoeven te leren, is dat het. Ademen is zo’n beetje het enige dat we zelf kunnen, al vanaf de dag van onze geboorte. Tot je erover gaat nadenken…

Meer blog & nieuws >

Blijf op de hoogte en ontvang een gratis yogales naar keuze

Schrijf je hier in en ontvang een gratis yogales naar keuze. Met onze nieuwsbrief ontvang je als eerste updates over speciale aanbiedingen, nieuwe evenementen, workshops en yoga inspiratie. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.

* verplicht

Heb je verder nog vragen?

Bekijk onze FAQ of neem gerust contact met ons op.

We zijn hier om je te helpen en kijken ernaar uit om je binnenkort bij Yogapoint Nijmegen te zien. 

Yogapoint Nijmegen – Centrum
Van Welderenstraat 29
6511 LP Nijmegen

info@yogapoint.nl
+31 6 24343469
yogapoint.nl